Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 16 januari 2020

Apple TV+ komt op 24 april met Beastie Boys documentaire

Apple heeft middels een persbericht de komst van Beastie Boys Story aangekondigd. Het gaat om een documentaire over de legendarische rapgroep die op 24 april 2020 verschijnt op Apple TV+.

Het bedrijf uit Cupertino maakt daarbij ook bekend dat de documentaire zich niet alleen beperkt tot de streamingdienst. Vanaf 3 april 2020 is een speciale versie van Beastie Boys Story ook te zien in een aantal IMAX bioscopen.

Apple TV+ haalt Beastie Boys Story binnen

De Academy Award-winnende regisseur Spike Jonze, bekend van Her en Being John Malkovich, gaat voor Apple TV+ aan de slag met Beastie Boys Story. De documentaire wordt niet alleen door de regisseur gemaakt, maar ook door de nog levende leden Mike D (Mike Diamond) en Ad-Rock (Adam Horovitz). Als we de beschrijving van Apple volgen weten we dat het gaat om “een intiem, persoonlijk verhaal van de band en 40 jaar vriendschap”.

https://www.instagram.com/p/B7WYoISlXyQ/?utm_source=ig_embed

Spike Jonze is overigens niet alleen voor de documentaire gekozen vanwege zijn indrukwekkende CV. De man is niet alleen bevriend met de Beastie Boys, maar heeft in het verleden al eerder met ze samengewerkt. Jonze was onder andere verantwoordelijk voor de videoclips van Sabotage en Sure Shot.

Wat dat betreft mogen we dus een onthullend en intiem portret van de groep verwachten. Kans is daarbij uiteraard groot dat ook het overlijden van Adam Yauch ter sprake komt. Het lid van de band overleed op 4 mei 2012 aan de gevolgen van kanker in een speekselklier.

Muziek-documentaires

De aankoop van de documentaire is een groot onderdeel van Apple’s plan om hoogstaande originele muziek-documentaires aan te bieden op Apple TV+. Het volgt nadat het bedrijf uit Cupertino een Billie Eilish documentaire binnenhaalde, wat volgens The Hollywood Reporter een investering van 25 miljoen dollar is geweest.

Het lijkt een stap in de goede richting te zijn, maar de concurrentie zit ook zeker niet stil. Zo komt Netflix op 31 januari met een Taylor Swift documentaire die, ondanks dat de zangeres niet zo legendarisch is als de Beastie Boys dat zijn, ook voor veel populariteit zal zorgen.

Reageer op artikel:
Apple TV+ komt op 24 april met Beastie Boys documentaire
Sluiten