Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 17 januari 2020

Apple TV+ krijgt minder Oprah Winfrey dan verwacht

 

De veelbesproken documentaire over seksueel misbruik in de muziekindustrie zal niet op Apple TV+ verschijnen. Oprah Winfrey heeft zich teruggetrokken als een van de producenten, zo maakt The Hollywood Reporter bekend.

De website heeft een verklaring gedeeld waarin Oprah Winfrey bekendmaakt dat de documentaire niet meer te zien zal zijn op de streamingdienst van Apple en geeft daarbij ook direct de reden. Het lijkt stuk te lopen op verschillende visies.

Oprah Winfrey annuleert Apple TV+ documentaire

Oprah Winfrey zou samen met filmmakers Kirby Dick en Amy Ziering een documentaire maken over seksueel misbruik waar Russel Simmons zich schuldig aan gemaakt heeft. In The Untiteld Kirby Dick and Amy Ziering Documentary, zoals de werktitel van het project luidt, deden de slachtoffers hun verhaal. Maar volgens Oprah Winfrey, die zo te zien later instapte in het project, gebeurt dit niet goed genoeg. Zo laat ze in de verklaring weten:

“Ik geloof de vrouwen die Simmons van seksueel misbruik betichten onvoorwaardelijk. Hun verhalen verdienen het om gehoord te worden. Ik ben echter van mening dat er verder aan de film moeten worden gewerkt om alles wat de slachtoffers moesten ondergaan goed te laten zien.”

Dat vonden Kirby Dick en Amy Ziering ook, maar volgens Oprah hebben de twee daar een ander idee bij dan zij. “Het is duidelijk geworden dat de filmmakers en ik wat dat aangaat verschillende visies hebben”, laat ze weten in de verklaring. Dat kan uiteraard gebeuren, maar Dick en Ziering hebben de wens om de documentaire op het Sundance Film Festival te vertonen. Het filmfestival duurt van 23 januari tot 2 februari en dat is wat Oprah betreft te kortdag.

“Ik heb groot respect voor hun missie. Maar gezien hun wens om de film op het Sundance Film Festival in première te laten gaan voordat die naar mijn mening voltooid is, is het het beste dat ik me terugtrek.”

 

The Banker

Het is overigens niet het eerste project van Apple TV+ dat geannuleerd wordt. Zo is ook besloten om de première van The Banker niet door te laten gaan. Dit omdat het bedrijf blijkbaar wat extra tijd nodig had om de misbruik-beschuldigingen rondom een van de makers te kunnen onderzoeken.

LEES OOK: Apple TV+ komt op 24 april met Beastie Boys documentaire

Reageer op artikel:
Apple TV+ krijgt minder Oprah Winfrey dan verwacht
Sluiten