Apple TV+ komt met komedieserie over gamedevelopers

Door: Redactie - 19 reacties
Apple TV+ Mythic Quest
Afbeelding: Apple

Er zijn vorig jaar twee nieuwe aanbieders van online content verschenen die wat ons betreft een potentiële bedreiging voor Netflix kunnen zijn. Waar Disney+ direct bij het publiek in de smaak viel, lijkt de streamingdienst van Apple nog een beetje achter te blijven. Al kan de gloednieuwe serie Mythic Quest: Raven’s Banquet daar wellicht verandering in brengen.

Apple TV+ komt volgende maand namelijk met een komische original die afkomstig is van de mensen achter It’s Always Sunny in Philadelphia. Daarbij gaat Rob McElhenney, die in deze serie te zien was, een grote rol hebben.

Mythic Quest: Raven’s Banquet – de eerste trailer

In Apple’s Mythic Quest: Raven’s Banquet zien we een narcistische ‘creative director’ (gespeeld door McElhenney) die de leiding heeft over een populaire videogame. Ondanks dat hij zijn best doet om alles in goede banen te leiden, wordt zijn arrogante houding niet erg gewaardeerd bij de rest van het team. Hieronder kun je alvast een indruk van de serie krijgen:

Gezien het thema lijkt de serie vooral voor fanatieke gamers een feest van herkenning te gaan worden. De kans is overigens ook groot dat Apple de nodige gameverwijzingen in Mythic Quest: Raven’s Banquet heeft laten verwerken.

Bekende namen in nieuwe Apple TV+ serie

Naast Rob McElhenney bevat de cast ook nog enkele andere sitcom-acteurs, waaronder Danny Pudi uit Community en Imani Hakim van Everybody Hates Chris. Ook heeft Ashly Burch een rol. Gamers zullen misschien kennen vanwege haar bijdrage aan Borderlands 2, Team Fortress 2, Fallout 4 en het avonturenspel Life Is Strange.

Mythic Quest: Raven’s Banquet zal vanaf 7 februari op Apple TV+ te zien zijn.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  veyske

  Krijg je nog steeds een jaar gratis bij aankoop van een mac?

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Denk het wel. Ik heb bij iPad gekregen maar moet eerlijk zijn. De content die ze nu aanbieden boeit me ni echt

 • Profielfoto
  johvdbroek

  En waar blijven de vervolg series? Staat al bijna een maand stil.

 • Profielfoto
  marchi

  “die wat ons betreft een potentiële bedreiging voor Netflix kunnen zijn” haha jullie zijn echt grappig. Gratis Apple TV+ gekregen en ik kijk er niks…. wat een bagger dat aanbod. Ik hou van apple producten maar zoals Apple Music nooit een bedreiging voor Spotify zal zijn zo zal TV+ geen enkele bedreiging voor Netflix zijn. Apple moet gewoon leuke devices blijven maken, van de rest hebben ze geen kaas gegeten.

 • Profielfoto
  marchi

  veyske op 9 januari 2020 15:53
  Krijg je nog steeds een jaar gratis bij aankoop van een mac?

  ja

 • Profielfoto
  Maarten

  De afgelopen paar weken is er ook helemaal geen nieuwe content online gezet

 • Profielfoto
  Odie

  Maarten op 9 januari 2020 21:19
  De afgelopen paar weken is er ook helemaal geen nieuwe content online gezet

  Das niet waar, ik kijk elke vrijdag nieuwe afleveringen van Truth be Told. Fantastische serie, kan Netflix nog een puntje aan zuigen.

  ik verbaas me steeds weer over alle azijnpissers die blijven roepen dat de content zo ruk is. Want ja, al die oude meuk op Netflix is zooooooveel beter. Begrijp me niet verkeerd: Netflix heeft ook goed spul, maar voor een dienst die alleen original content wil publiceren en die pas een paar maanden online is doet Apple het best goed. Dickinson is top, TMS is top en Truth be told is top. Ik verheug nu nu al op The Servant, daar ga ik morgen fijn aan beginnen. Maar eerlijk is eerlijk: het is niet de standaard eenheidsworst die je overal kunt zien. Een zekere mate van betrokkenheid en interesse in interessante verhalen is nodig.

   

 • Profielfoto
  Triumph

  Nou het is wel waar, geen Morning Show geen For all man Kind laatste was 20 december, wel za ik nu Servant van 3 januari

 • Profielfoto
  SvS

  Odie op 10 januari 2020 00:07

  Maarten op 9 januari 2020 21:19
  De afgelopen paar weken is er ook helemaal geen nieuwe content online gezet

  Das niet waar, ik kijk elke vrijdag nieuwe afleveringen van Truth be Told. Fantastische serie, kan Netflix nog een puntje aan zuigen.

  ik verbaas me steeds weer over alle azijnpissers die blijven roepen dat de content zo ruk is. Want ja, al die oude meuk op Netflix is zooooooveel beter. Begrijp me niet verkeerd: Netflix heeft ook goed spul, maar voor een dienst die alleen original content wil publiceren en die pas een paar maanden online is doet Apple het best goed. Dickinson is top, TMS is top en Truth be told is top. Ik verheug nu nu al op The Servant, daar ga ik morgen fijn aan beginnen. Maar eerlijk is eerlijk: het is niet de standaard eenheidsworst die je overal kunt zien. Een zekere mate van betrokkenheid en interesse in interessante verhalen is nodig.

  +1, Eens. Je vergeet ‘For all Mankind’

  Bij Netflix staat het ook een paar weken stil bij bepaalde series met wekelijks nieuwe aflevering, zoals Riverdale. Soort van winterstop in USA. Als je alle content binnen Netflix zou uitschakelen die NIET van Netflix Originals zijn, dan zou er verhoudingsgewijs (1e jaar Apple t.o.v. Netflix weet ik niet hoeveel jaar al) heel misschien gelijk lopen, maar ik heb verder geen gegevens. Wees fair en geef het een kans.

  Ik wacht op grote update van Apple TV app, waarbij TV+ en iTunes Store met huur/koop content duidelijk gescheiden zijn.

 • Profielfoto
  Clemens

  Het woord “aanbod” vind ik eigenlijk al te luxe voor wat Apple TV+ aanbiedt. Het zijn 8 series, 1 talkshow, en 2 films.

  Het aanbod is zo schraal dat Apple de interface van hun TV app bewust zo verwarrend mogelijk hebben gemaakt. Hierdoor zoek je je een ongeluk om überhaupt alle Apple TV+ content te kunnen vinden. Films/series waar je voor moet betalen staat kriskras door de Apple TV+ content.

  De omschrijvingen zijn zo triest dat de drempel om vrijwillig reclames te gaan kijken lager is dan een brave Apple serie te starten. En als je die wilt kijken kan dit alleen op een Apple apparaat. Op het grootste scherm van het huis kan je niks zien zonder allemaal extra hardware aan te schaffen. Ook hierin loopt Netflix, Prime en zelfs Videoland jaren voor op Apple.

  Ik snap niet dat Apple dit al live heeft gegooid, Apple onwaardig. Het aanbod is zo ontzettend schraal, de iOS app een UI drama, en vrijwel 0,1% aanbod van apps op bestaande TV’s. Apple had ook geen andere keus dan dit gratis aanbieden, of maar helemaal niet aanbieden.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Odie op 10 januari 2020 00:07

  Maarten op 9 januari 2020 21:19
  De afgelopen paar weken is er ook helemaal geen nieuwe content online gezet

  Das niet waar, ik kijk elke vrijdag nieuwe afleveringen van Truth be Told. Fantastische serie, kan Netflix nog een puntje aan zuigen.

  ik verbaas me steeds weer over alle azijnpissers die blijven roepen dat de content zo ruk is. Want ja, al die oude meuk op Netflix is zooooooveel beter. Begrijp me niet verkeerd: Netflix heeft ook goed spul, maar voor een dienst die alleen original content wil publiceren en die pas een paar maanden online is doet Apple het best goed. Dickinson is top, TMS is top en Truth be told is top. Ik verheug nu nu al op The Servant, daar ga ik morgen fijn aan beginnen. Maar eerlijk is eerlijk: het is niet de standaard eenheidsworst die je overal kunt zien. Een zekere mate van betrokkenheid en interesse in interessante verhalen is nodig.

   

   

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Clemens op 10 januari 2020 10:47
  Het woord “aanbod” vind ik eigenlijk al te luxe voor wat Apple TV+ aanbiedt. Het zijn 8 series, 1 talkshow, en 2 films.

  Het aanbod is zo schraal dat Apple de interface van hun TV app bewust zo verwarrend mogelijk hebben gemaakt. Hierdoor zoek je je een ongeluk om überhaupt alle Apple TV+ content te kunnen vinden. Films/series waar je voor moet betalen staat kriskras door de Apple TV+ content.

  De omschrijvingen zijn zo triest dat de drempel om vrijwillig reclames te gaan kijken lager is dan een brave Apple serie te starten. En als je die wilt kijken kan dit alleen op een Apple apparaat. Op het grootste scherm van het huis kan je niks zien zonder allemaal extra hardware aan te schaffen. Ook hierin loopt Netflix, Prime en zelfs Videoland jaren voor op Apple.

  Ik snap niet dat Apple dit al live heeft gegooid, Apple onwaardig. Het aanbod is zo ontzettend schraal, de iOS app een UI drama, en vrijwel 0,1% aanbod van apps op bestaande TV’s. Apple had ook geen andere keus dan dit gratis aanbieden, of maar helemaal niet aanbieden.

   

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Helemaal mee eens met Clemens Ik heb alle series all weken geleden uitgekeken. En nu staat alles stil en ook geen vervolg berichten.

  De huur en koop series lopen kris kras door elkaar het is een soep zooitje om de AppleTV+ soms op te zoeken.

  Apple heeft een veer laten vallen voorlopig waar blijft de regisseur Steve Spielberg met zijn producties?

  De boekenclub staat al een maand stil.

  Alle series hebben open einde waardoor er een verwachting gewekt wordt dat er meer volgen, wanneer dan?

  Bij Netflix word er tenminste nog aangekondigd dat er een vervolg serie komt.

 • Profielfoto
  polansky

  AppleTV+ – eehhhh wat was dat ook alweer?

  Ben blij dat het af en toe in het nieuws komt, dat helpt mij herinneren dat ik straks wel op tijd mijn gratis abbo stop moet zetten.

 • Profielfoto
  SvS

  polansky, wat let jou om dat nu vast te regelen? En sowieso, men kan het toch in agenda zetten met melding reminder…

 • Profielfoto
  Odie

  Jezus, de zuurheid, het klotst echt over de plinten.

  Mensen, ATV+ is net bezig. De eerste jaren had Netflix überhaupt geen original content. Apple geeft niet voor niets elke iPhone koper gratis toegang.

  Het aanbod is nog klein maar van hoge kwaliteit. Apple bouwt het het komende jaar uit en eind 2020 zal het een stuk groter zijn. Ik verwacht overigens dat ze het dan nog een jaar gratis blijven aanbieden bij nieuwe hardware.

  My goodness wat zijn sommige mensen verwend/verpest met Netflix. Vooral niet ff terug denken aan hoe Netflix ooit was hoor. Want trappen op een goed nieuw initiatief is zoveel makkelijker. Kijk dan niet en ga weer lekker GTST bingen op Videoland ofzo.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Odie een beetje kritiek moet kunnen, niet alles als zoete koek slikken. Inderdaad is AppleTv + pas begonnen maar begin dan ook goed en niet half bakken.

 • Profielfoto
  RV

  Het aanbod is nog niet veel maar wel kwalitatief zeer goed. Ik heb The morning show, for all mankind en See met heel veel plezier gekeken. Over 1 maand is servant en Truth be told compleet en dan gaan ik weer verder kijken

 • Profielfoto
  Kotter86

  Odie op 10 januari 2020 20:17
  Jezus, de zuurheid, het klotst echt over de plinten.

  Mensen, ATV+ is net bezig. De eerste jaren had Netflix überhaupt geen original content. Apple geeft niet voor niets elke iPhone koper gratis toegang.

  Het aanbod is nog klein maar van hoge kwaliteit. Apple bouwt het het komende jaar uit en eind 2020 zal het een stuk groter zijn. Ik verwacht overigens dat ze het dan nog een jaar gratis blijven aanbieden bij nieuwe hardware.

  My goodness wat zijn sommige mensen verwend/verpest met Netflix. Vooral niet ff terug denken aan hoe Netflix ooit was hoor. Want trappen op een goed nieuw initiatief is zoveel makkelijker. Kijk dan niet en ga weer lekker GTST bingen op Videoland ofzo.

   

  Wat een zure reactie weer. Elke keer hetzelfde als men kritiek heeft op jouw geliefde Apple TV+.