Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 23 januari 2020

Apple Store-displays leggen meer nadruk op Apple Arcade

Apple Stores van over heel de wereld krijgen displays die nadruk leggen op Apple Arcade. Dat is het gameabonnement van het bedrijf. Met een abonnement op zak krijg je toegang tot tientallen games, die je vervolgens zonder advertenties of digitale aankopen kunt spelen.

In sommige Apple Stores is er ruimte voor producten die gericht zijn op kinderen en games. Dat was al zo voordat Apple Arcade het levenslicht zag. De displays hadden verschillende accessoires voor gaming op je iPad of de Apple TV en later veranderde dat in het aanbod voor leren en coderen met Apple-producten. Het game-abonnement heeft nu officieel een plek gekregen in de verschillende winkels.

Apple Arcade prominent aanwezig

Zo vind je nu in Apple Fifth Avenue in New York City een kleurrijk logo van de Apple Arcade dat gemaakt is uit artwork van verschillende, populaire games. Aan de muur hangen verder iPad Pro-modellen die trailers weergeven van een handjevol spellen die nu speelbaar zijn met het abonnement.

Klik/tap voor groter.

Dat is niet de enige verandering die Apple in New York doorgevoerd heeft. Zo is het aanbod van third-party accessoires flink op de schop gegaan. Eerst stond er heel wat speelgoed en verschillende kits, maar nu tref je er voornamelijk gamecontrollers aan die je kunt gebruiken met een iPad, iPhone of Apple TV. Ook zien we verschillende Beats Solo Pro-headphones staan.

Zo verkoop Apple sinds oktober 2019 al de Xbox One Wireless Controller. De DualShock 4-controller, waarmee je kunt gamen op je PlayStation 4, werd in december aan het aanbod toegevoegd. Beide controllers zijn voorzien van bluetooth, waardoor er een koppeling gemaakt kan worden. Verder is er nog een groot aanbod Apple TV-accessoires aanwezig.

De winkel in New York heeft in vergelijking met andere winkels veel meer ruimte voor het stallen en presenteren van verschillende producten. De vraag is in hoeverre al die producten straks ook in andere winkels te zien zijn. Het is dus nog even afwachten wat we straks in de Nederlandse winkels aantreffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Store-displays leggen meer nadruk op Apple Arcade
Sluiten