Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 3 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple in gesprek met SNS Bank over Apple Pay ondersteuning

Naast ABN Amro, ING en Rabobank, lijkt ook SNS Bank aan de slag te willen met Apple Pay. Op Twitter laat de bank weten in gesprek te zijn met Apple over ondersteuning van de betaalmethode.

Mochten de gesprekken goed verlopen, dan kan SNS de achtste bank in Nederland worden die aan de haal gaat met de ondersteuning. Naast ABN Amro, ING en Rabobank is de betaaldienst ook te gebruiken bij bunq, Monese, N26 en Revolut. In België is het voor klanten van die laatste vier banken ook mogelijk om aan de slag te gaan met de betaalservice. Daarbij worden ook BNP Paribas Fortis, Fintro, Hello Bank en Aion ondersteund.

SNS in gesprek over Apple Pay

Een gebruiker op Twitter vroeg gistermiddag aan SNS Bank of er inmiddels al iets bekend is over de komst van Apple Pay. Daar reageerde de bank vervolgens op dat het in gesprek is met Apple om de betaaldienst te kunnen ondersteunen. Volgens SNS zelf is het een bank met eenvoudige, transparante producten die gepaard gaan met een eerlijke prijs. Ook kaart de bank op Twitter aan dat privacy hoog in het vaandel staat.

SNS refereert naar de website voor verdere ontwikkelingen, waardoor duidelijk is dat de bank nog geen idee heeft wanneer klanten met Apple Pay aan de slag kunnen gaan.

Nederland aan de slag

Apple Pay was tot juni dit jaar nog nergens te bekennen in Nederland, ondanks het feit dat het in Amerika al volop gebruikt werd. Op 11 juni 2019 wist ING te melden dat het bedrijf de betaaldienst van Apple zou ondersteunen. Op 15 oktober werd de ABN Amro daar aan toegevoegd en klanten van Rabobank konden vanaf november 2019 aan de slag.

Met de betaaldienst is het mogelijk om je passen te koppelen aan je Apple-producten, zodat het makkelijker wordt om te betalen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te pinnen met je iPhone of je Apple Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple in gesprek met SNS Bank over Apple Pay ondersteuning
Sluiten