Apple in gesprek met SNS Bank over Apple Pay ondersteuning

Door: Mark Hofman - 10 reacties
Apple Pay pin terminal 16x9
Afbeelding: Swiss Bankers

Naast ABN Amro, ING en Rabobank, lijkt ook SNS Bank aan de slag te willen met Apple Pay. Op Twitter laat de bank weten in gesprek te zijn met Apple over ondersteuning van de betaalmethode.

Mochten de gesprekken goed verlopen, dan kan SNS de achtste bank in Nederland worden die aan de haal gaat met de ondersteuning. Naast ABN Amro, ING en Rabobank is de betaaldienst ook te gebruiken bij bunq, Monese, N26 en Revolut. In België is het voor klanten van die laatste vier banken ook mogelijk om aan de slag te gaan met de betaalservice. Daarbij worden ook BNP Paribas Fortis, Fintro, Hello Bank en Aion ondersteund.

SNS in gesprek over Apple Pay

Een gebruiker op Twitter vroeg gistermiddag aan SNS Bank of er inmiddels al iets bekend is over de komst van Apple Pay. Daar reageerde de bank vervolgens op dat het in gesprek is met Apple om de betaaldienst te kunnen ondersteunen. Volgens SNS zelf is het een bank met eenvoudige, transparante producten die gepaard gaan met een eerlijke prijs. Ook kaart de bank op Twitter aan dat privacy hoog in het vaandel staat.

SNS refereert naar de website voor verdere ontwikkelingen, waardoor duidelijk is dat de bank nog geen idee heeft wanneer klanten met Apple Pay aan de slag kunnen gaan.

Nederland aan de slag

Apple Pay was tot juni dit jaar nog nergens te bekennen in Nederland, ondanks het feit dat het in Amerika al volop gebruikt werd. Op 11 juni 2019 wist ING te melden dat het bedrijf de betaaldienst van Apple zou ondersteunen. Op 15 oktober werd de ABN Amro daar aan toegevoegd en klanten van Rabobank konden vanaf november 2019 aan de slag.

Met de betaaldienst is het mogelijk om je passen te koppelen aan je Apple-producten, zodat het makkelijker wordt om te betalen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te pinnen met je iPhone of je Apple Watch.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  We hebben al zoveel betaaloplossingen en opties. Waarom mag deze niet missen? Geen idee.

 • Profielfoto
  Night

  En als je er nou ook mee zou kunnen betalen in de eigen Apple App Stores…maar nee.

 • Profielfoto
  Antonino

  “Apple Pay was tot juni dit jaar nog nergens te bekennen in Nederland, ondanks het feit dat het in Amerika al volop gebruikt werd.” Juni dit jaar?! Het is nu 2020, en Apple Pay was geïntroduceerd in juni 2019, vorig jaar dus! Niet erg, ik denk zelf soms ook wel dat het nog 2019 is.

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Apple Pay is super. Ik gebruik niet anders meer. Passen blijven thuis.

 • Profielfoto
  arno1975

  Antonino op 3 januari 2020 17:20
  “Apple Pay was tot juni dit jaar nog nergens te bekennen in Nederland, ondanks het feit dat het in Amerika al volop gebruikt werd.” Juni dit jaar?! Het is nu 2020, en Apple Pay was geïntroduceerd in juni 2019, vorig jaar dus! Niet erg, ik denk zelf soms ook wel dat het nog 2019 is.

  Woordkeuze is hier om te huilen, zo slecht.

 • Profielfoto
  arno1975

  pruus op 3 januari 2020 16:15
  We hebben al zoveel betaaloplossingen en opties. Waarom mag deze niet missen? Geen idee.

  Wijn was zeker al op en je bent maar overgegaan op azijn?

   

 • Profielfoto
  VxP

  De titel suggereert dat Apple het gesprek heeft geïnitieerd. Dat zal vast niet zo zijn.

 • Profielfoto
  bartb112

  Rtoonen op 3 januari 2020 17:22
  Apple Pay is super. Ik gebruik niet anders meer. Passen blijven thuis.

  Pas wel bij me maar gebruik hem nooit meer, wel al een paar keer pinding gehad die de Iphone niet zag of andersom, op dat moment wel blij dat ik pas bij me had.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Wel raar, dat ApplePay tot juni 2019 nergens te bekennen was en ik er al vanaf november 2018 gebruik van maak via een Nederlandse bank…

  Overigens heel blij mee; sneller, simpeler en veiliger dan een pinpas.

 • Profielfoto
  w1mster

  De Volksbank (ASN, SNS en Reaal) is waarschijnlijk in gesprek over Apple Pay. Op de site van de ASN bank staat een soortgelijke melding (over betaalgemak met Apple Pay). Druk vanuit de klanten zal wel groot zijn, denk ik. Tot half 2019 stond er in ieder geval dat er geen plannen waren het in de nabije toekomst aan te bieden aan rekeninghouders.