Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Mac en macOS 14 januari 2020

Apple krijgt benodigde goedkeuring voor uitbrengen geheimzinnige MacBook

Het lijkt erop dat Apple binnenkort een nieuwe versie van de MacBook uitbrengt. Heel veel details zijn nu nog niet bekend. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf de benodigde goedkeuring ontvangen van het uitvoerende orgaan Eurasian Economic Commission (EEC).

Apple heeft een verzoek ingediend voor een ‘portable personal computer’ en de commissie heeft de benodigde goedkeuring gegeven. Waarschijnlijk heeft de aankomende laptop het nieuwe scissor-switch toetsenbord dat we ook tegenkomen op de nieuwe 16-inch MacBook Pro. Elke andere laptop die Apple nu nog verkoopt, heeft de minder betrouwbare butterfly-toetsen.

Nieuwe MacBook op komst

Het modelnummer van de ‘portable personal computer’ is A2289. Dat is momenteel het enige concrete detail dat we uit de goedkeuring kunnen opmaken. Echter, in het verleden heeft de EEC het bestaan van nieuwe Apple-producten bevestigd, meestal vlak voordat ze officieel onthuld worden door het bedrijf uit Cupertino. Het kan dus zijn dat Apple binnenkort de nieuwe MacBook gaat onthullen.

Klik/tap voor groter.

Zo werd de 10.5 iPad onthuld vlak voor zijn officiële aankondiging tijdens WWDC 2017 en zagen we de 9.7 iPad al voorbijkomen voordat die in maart 2018 gepresenteerd werd.

Verder heeft de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo al eerder aangegeven dat het scissor-switch toetsenbord naar andere laptops van Apple zou komen in 2020. Dat deed de man al in juli van 2019, nog voordat de nieuwe MacBook met 16″-scherm officieel gepresenteerd was. Alle tekenen wijzen er dus op dat Apple plannen heeft voor een nieuwe MacBook.

De kans is groot dat we hier de eerste tekenen van leven zien van de opvolger van de MacBook Pro met een scherm van 13-inch. De laatste update voor die hardware verscheen in mei 2019, dus het zou kunnen dat die alweer aan vernieuwing toe is. Het kan ook om een nieuw Air-model gaan of een instapmodel voor de Pro-lijn, maar die werden nog in juli van 2019 ververst.

Reageer op artikel:
Apple krijgt benodigde goedkeuring voor uitbrengen geheimzinnige MacBook
Sluiten