Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 9 januari 2020

App Store record: klanten spendeerden 1,26 miljard euro in één week

Eigenaars van iPhones en iPads zijn druk geweest in de laatste week van 2019. Ze hebben 1,26 miljard euro uitgegeven in de App Store aan apps en digitale aankopen in de periode van kerstavond tot oudejaarsavond. Dat is zestien procent meer dan in dezelfde periode van 2018.

Dat heeft Apple laten weten tegenover CNN Business. Daarnaast is bekendgemaakt dat er op nieuwjaarsdag een ander record gehaald is. Op die dag is er namelijk het meeste geld tot nu toe uitgegeven op één enkele dag, namelijk 347 miljoen euro. In vergelijking met dezelfde dag een jaar geleden is dat een toename van twintig procent.

Bovendien hebben appontwikkelaars 139 miljard euro verdiend sinds de opening van de App Store in 2008. Een kwart van die inkomsten zijn in 2019 gegeneerd. Dit is ook het bedrag dat overblijft nadat Apple zijn deel van vijftien tot dertig procent heeft gekregen.

Populaire apps in de App Store

iPhone-gebruikers hebben een aantal gratis apps waar ze heel blij mee zijn, zoals YouTube, Instagram, Snapchat, TikTok en Facebook Messenger. In de categorie van betaalde apps scoort de applicatie Facetune heel goed. Dat is een app waarmee je je foto’s bewerken kunt. HotSchedules (waarmee je roosters maakt) en DarkSky (een weerapplicatie) blijken het ook heel goed te doen.

Mario Kart Tour 16x9
Klik/tap voor groter.

Gamers concentreren zich voornamelijk op gratis titels als Mario Kart Tour, Call of Duty: Mobile en Fortnite. In de betaalde categorie scoren Minecraft, Color Bump 3D en Stardew Valley het beste.

Veel nieuwe diensten van Apple

Mensen zijn niet alleen bereid om meer uit te geven aan games en apps, ook diensten worden steeds populairder. In 2019 heeft Apple zelf verschillende diensten gelanceerd, zoals videostreamingdienst Apple TV, het game-abonnement Apple Arcade en de nieuwsdienst Apple News+. Daarnaast kun je in de Verenigde Staten gebruikmaken van de creditcard van het bedrijf uit Cupertino.

Apple heeft geen cijfers naar buiten gebracht over het aantal mensen dat daadwerkelijk gebruikmaakt van Apple Arcade of Apple TV+.

Reageer op artikel:
App Store record: klanten spendeerden 1,26 miljard euro in één week
Sluiten