iOS 13 en actieve Apple-apparaten naar recordhoogte

Door: Mark Hofman - 5 reacties
Afbeelding: Apple

Na het bekendmaken van de recordomzet in Q1 2020, gaf Tim Cook ook nog een update over het aantal actieve apparaten van Apple die op dit moment gebruikt wordt. Daarbij gaf de CEO ook inzicht in het aantal iPhone- en iPad-modellen die op dit moment op iOS 13 draaien.

Apple wist in het eerste kwartaal van 2020 een omzet van 91.8 miljard dollar te behalen, zo werd duidelijk nadat gisteravond de fiscale cijfers naar buiten kwamen. Het betekent niet alleen dat Cupertino op financieel gebied het sterkste kwartaal ooit heeft, maar ook dat er meer apparaten in de handen van consumenten zijn dan ooit tevoren.

Apple deelt meer indrukwekkende cijfers

Een jaar geleden kondigde Tim Cook aan dat er 1,4 miljard actieve Apple-apparaten gebruikt werden. Destijds werd duidelijk dat 900 miljoen van deze apparaten iPhones waren. Na het delen van de kwartaalcijfers van Q1 2020, maakte Tim Cook bekend dat het aantal actieve apparaten naar 1,5 miljard gestegen is. Uiteraard een groot aantal actieve apparaten, maar niet heel verrassend. Kijken we naar de groei van actieve apparaten in de afgelopen paar jaar, dan zien we dat er jaarlijks gemiddeld 100 miljoen apparaten bij komen.

Welk deel van deze 1,5 miljard actieve Apple-apparaten iPhones zijn, is op dit moment nog niet bekend. Kans is overigens wel aanwezig dat het getal actieve iPhone-modellen dit jaar dichter bij de 1 miljard ligt, dan bij de 900 miljoen van afgelopen jaar. In de update werd ook duidelijk dat de vraag naar AirPods en de Apple Watch Series 3 voor Apple niet bij te houden was.

Tim Cook demonstreert de camera van Apple iPhone 11
Deep Fusion. Klik / tap voor groter. Afbeelding: Apple

Populariteit iOS 13

Voor de ontwikkelaars heeft Apple ook een update gegeven over de cijfers van iOS 13 en iPadOS 13. Zo maakte Tim Cook bekend dat het besturingssysteem op dit moment op 80% van de iPhone- en iPad-modellen te vinden is. Het gaat dan om de producten die binnen de afgelopen vier jaar werden geïntroduceerd.

In vergelijking met de vorige update, die in oktober 2019 gegeven werd, is er logischerwijs groei te vinden. Op dit moment zijn 70% van de iPhones voorzien van iOS 13, waar dit in oktober 2019 nog 50% was. Op het gebied van iPadOS 13 is er een groei van 24% te vinden. In oktober 2019 stond het besturingssysteem op 33% van alle iPad-modellen, waar dat nu 57% is.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  ruben190602

  Er staat “IOS 13” voor de eerste zin en vgm hoort ‘i daar niet. Joe joe

 • Profielfoto
  Frans

  Leg eens uit hoe je cijfers van het eerste kwartaal van 2020 bekend kunt maken terwijl de eerste maand van 2020 nog niet eens voorbij is?

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Frans op 29 januari 2020 22:07
  Leg eens uit hoe je cijfers van het eerste kwartaal van 2020 bekend kunt maken terwijl de eerste maand van 2020 nog niet eens voorbij is?

  2020 is krap een maand oud, maar het eerste fiscale kwartaal is alweer ten einde gekomen. Deze loopt van november tot januari en dat is een belangrijke periode voor veel bedrijven.

  Neus….. ….. ….. p ….. KIJKEN…. langer… (pick the correct order).

 • Profielfoto
  computer space

  Lijkt me dat kwartaal van 1-10 tot 31-12 loopt, belastingdienst houdt dat ook aan. Dan nog drie weken voor boekhouders en dus kont nieuws in Q1 2020 naar buiten.

 • Profielfoto
  Barry Heutinck

  computer space op 30 januari 2020 09:17
  Lijkt me dat kwartaal van 1-10 tot 31-12 loopt, belastingdienst houdt dat ook aan. Dan nog drie weken voor boekhouders en dus kont nieuws in Q1 2020 naar buiten.

  Bedrijven kunnen een verschoven boekjaar hebben.