Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 29 januari 2020

iOS 13 en actieve Apple-apparaten naar recordhoogte

Na het bekendmaken van de recordomzet in Q1 2020, gaf Tim Cook ook nog een update over het aantal actieve apparaten van Apple die op dit moment gebruikt wordt. Daarbij gaf de CEO ook inzicht in het aantal iPhone- en iPad-modellen die op dit moment op iOS 13 draaien.

Apple wist in het eerste kwartaal van 2020 een omzet van 91.8 miljard dollar te behalen, zo werd duidelijk nadat gisteravond de fiscale cijfers naar buiten kwamen. Het betekent niet alleen dat Cupertino op financieel gebied het sterkste kwartaal ooit heeft, maar ook dat er meer apparaten in de handen van consumenten zijn dan ooit tevoren.

Apple deelt meer indrukwekkende cijfers

Een jaar geleden kondigde Tim Cook aan dat er 1,4 miljard actieve Apple-apparaten gebruikt werden. Destijds werd duidelijk dat 900 miljoen van deze apparaten iPhones waren. Na het delen van de kwartaalcijfers van Q1 2020, maakte Tim Cook bekend dat het aantal actieve apparaten naar 1,5 miljard gestegen is. Uiteraard een groot aantal actieve apparaten, maar niet heel verrassend. Kijken we naar de groei van actieve apparaten in de afgelopen paar jaar, dan zien we dat er jaarlijks gemiddeld 100 miljoen apparaten bij komen.

Welk deel van deze 1,5 miljard actieve Apple-apparaten iPhones zijn, is op dit moment nog niet bekend. Kans is overigens wel aanwezig dat het getal actieve iPhone-modellen dit jaar dichter bij de 1 miljard ligt, dan bij de 900 miljoen van afgelopen jaar. In de update werd ook duidelijk dat de vraag naar AirPods en de Apple Watch Series 3 voor Apple niet bij te houden was.

Tim Cook demonstreert de camera van iPhone 11
Deep Fusion. Klik / tap voor groter.

Populariteit iOS 13

Voor de ontwikkelaars heeft Apple ook een update gegeven over de cijfers van iOS 13 en iPadOS 13. Zo maakte Tim Cook bekend dat het besturingssysteem op dit moment op 80% van de iPhone- en iPad-modellen te vinden is. Het gaat dan om de producten die binnen de afgelopen vier jaar werden geïntroduceerd.

In vergelijking met de vorige update, die in oktober 2019 gegeven werd, is er logischerwijs groei te vinden. Op dit moment zijn 70% van de iPhones voorzien van iOS 13, waar dit in oktober 2019 nog 50% was. Op het gebied van iPadOS 13 is er een groei van 24% te vinden. In oktober 2019 stond het besturingssysteem op 33% van alle iPad-modellen, waar dat nu 57% is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 13 en actieve Apple-apparaten naar recordhoogte
Sluiten