Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 3 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple haalt voormalig HBO-baas Richard Plepler binnen voor Apple TV+

Apple heeft Eden Productions binnengehaald, zo meldt The New York Times vandaag. Het bedrijf is eigendom van voormalig HBO-baas Richard Plepler, die de komende vijf jaar aan de slag zal gaan voor Apple TV+.

Richard Plepler wordt gezien als dé man die van HBO een prestigieus netwerk heeft weten te maken. Zo was hij o.a. verantwoordelijk voor titels als Big Little Lies en Game of Thrones. Daarbij was hij ook nauw betrokken bij HBO’s overstap op streaming.

Richard Plepler aan de slag voor Apple TV+

In november dit jaar kwam naar buiten dat de twee partijen bezig waren met de laatste onderhandelingen. Vandaag wordt dus bekend dat de deal volledig rond is. De komende vijf jaar zal Richard Plepler met zijn productiebedrijf Eden Productions verantwoordelijk zijn voor exclusieve content op Apple TV+. Zo zal hij films, series en documentaires gaan produceren voor de streamingdienst.

De nieuwe deal zorgt ervoor dat Richard Plepler de vrijheid krijgt om te maken wat hij wilt. Iets dat hij naar eigen zeggen niet meer kon doen bij HBO, nadat WarnerMedia werd overgenomen door AT&T.

Richard Plepler Apple TV+
Klik/tap voor groter

Vertrek bij HBO

Minder dan een jaar nadat AT&T moederbedrijf WarnerMedia overnam, vertrok Richard Plepler bij HBO waar hij in 1992 begon. In januari 2013 werd hij benoemd tot CEO van het bedrijf. Na 27 jaar hing de man dus de handdoek in de ring en dat had een simpele reden, zo meldt Plepler tegenover The New York Times.

“Het was me overduidelijk dat ik een prachtige en uiterst bevoorrechte periode had bij HBO. En ik had dat niet kunnen herhalen. Ik wilde het ook niet herhalen. Het was me overduidelijk dat ik mijn eigen ding wilde doen”

Zijn vertrek was niet alleen een eind van een tijdperk voor Plepler zelf, maar ook zeker voor het netwerk. Meerdere executives zijn inmiddels vertrokken en HBO zit als bedrijf in een culturele shift. Een shift die mensen binnen het bedrijf en binnen de industrie vrij gespannen houdt. AT&T en WarnerMedia hebben gemeld dat de output van HBO met 150% verhoogd moet worden, wat vooral te maken heeft met de komst van HBO Max.

Of er bepaalde executives vanuit HBO zich aansluiten bij Plepler, voor Apple TV+, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple haalt voormalig HBO-baas Richard Plepler binnen voor Apple TV+
Sluiten