Apple doneert in China voor bestrijding Corona virus

Door: Night - 5 reacties
Corona virus in China
Foto: ANP

Tim Cook kondigde aan dat Apple een donatie zal maken aan verschillende groepen in China die de uitbraak van het Novel Corona virus helpen bestrijden.

Tim Cook plaatste vanochtend een Tweet naar aanleiding van het Chinese Nieuwjaar. Naast een nieuwjaarswens kondigde hij ook aan dat Apple een donatie zal maken. De financiele steun moet ten goede komen aan de mensen die helpen bij het ondersteunen van degenen die getroffen zijn door het Corona virus.

 

Het Novel Corona virus

Het 2019 Novel Coronavirus 2019, kortweg “2019-nCoV” genoemd, is een aandoening van de luchtwegen. Het nieuwe Corona virus is verwant aan het SARS-virus, waardoor in 2002 en 2003 ruim achthonderd mensen om het leven kwamen. Symptomen zijn meestal griep met koorts, hoesten en kortademigheid. Zoals veel ziekten, wordt van 2019-nCoV verondersteld dat het zich van persoon tot persoon verspreidt via contact met speeksel en slijm.

Volgens de RIVM werd 2019-nCoV voor het eerst ontdekt op 8 december 2019 in Wuhan City, in de Hubei provincie in China. Het virus is daarna razendsnel uitgebreid naar andere gebieden. In China zijn 1.300 bevestigde gevallen van het 2019-nCoV en het Corona virus eiste inmiddels al meer dan 40 levens. In China bieden de anders zo drukke steden een troosteloze aanblik met nagenoeg lege straten.

Ook buiten China is het Corona virus inmiddels opgedoken. Er zijn gevallen ontdekt in de VS en recentelijk ook dichter bij huis, in Frankrijk.

Corona Virus
Een vergrootte 3D afbeelding van het Corona virus (klik/tap voor groter). (Afbeelding: Mascud Zamani / Wikimedia Commons)

Mondkapjes in Maastricht

In Limburg zijn momenteel de mondkapjes niet aan te slepen vanwege het coronavirus, meldt nieuwszender 1Limburg. Dat zou te maken kunnen hebben met het Chinees nieuwjaar dat het land dit weekend viert. Bij een aantal apotheken in Maastricht zijn de mondkapjes al uitverkocht. In Nederland treft men vooralsnog nog geen maatregelen tegen een mogelijke Corona uitbraak, maar het RIVM meldt wel dat de medische diensten hierop voorbereid zijn.

Donaties van Apple

Apple schenkt wel vaker geld aan lokale non-profitorganisaties en hulpdiensten, als er sprake is van grote rampen. Zo heeft het bedrijf onlangs ook aangekondigd dat ze geld zullen doneren aan voortdurende hulpinspanningen in Australië. Dat land vormde de afgelopen twee maanden nog het toneel van enorme verwoestende bosbranden, veroorzaakt door een gevaarlijke combinatie van hoge temperaturen, harde wind en droogte.

Ook na de brand in de Notre Dame in Parijs heeft Apple financiële hulp toegezegd.

In 2018 heeft Apple 1 miljoen dollar bijgedragen aan slachtoffers van de overstromingen in India, hulpacties na de aardbeving en tsunami in Sulawesi in Indonesië en activiteiten van het Rode Kruis na de branden in Californië en orkaan Florence.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Mooi, maar laten we niet vergeten dat Apple’s imago, productiebelangen en (tijdelijk) verlies aan potentiele afzetmarkt) hierbij zeker ook meewegen. Het mag dan wel onze favoriete computerfabrikant zijn, maar 1 van de machtigste bedrijven ter wereld zijn en bliiven vereist ook vreemde politieke en commerciele afwegingen die we -als gebruikers- misschien niet altijd even leuk vinden.
  De boardeoomgesprekken over dit besluit gingen vast niet alleen over de zieleige zieken en het mogelijke gevaar voor anderen.

 • Profielfoto
  pruus

  Als een druppel op een gloeiende plaat, dit soort bedragen. Zeker omdat het ‘hun’ groeimarkt is. Initiatief is goed, en nu een keer flink in de buidel tasten om echt te helpen. Wellicht dan ook even wat richting Turkije doneren. Want daar hoor je weinig voor opgehaald worden.

 • Profielfoto
  arno1975

  pruus op 26 januari 2020 10:58
  Als een druppel op een gloeiende plaat, dit soort bedragen. Zeker omdat het ‘hun’ groeimarkt is. Initiatief is goed, en nu een keer flink in de buidel tasten om echt te helpen. Wellicht dan ook even wat richting Turkije doneren. Want daar hoor je weinig voor opgehaald worden.

  Er was zo te zien nog azijn over

 • Profielfoto
  Ruwepit

  pruus op 26 januari 2020 10:58
  Als een druppel op een gloeiende plaat, dit soort bedragen. Zeker omdat het ‘hun’ groeimarkt is. Initiatief is goed, en nu een keer flink in de buidel tasten om echt te helpen. Wellicht dan ook even wat richting Turkije doneren. Want daar hoor je weinig voor opgehaald worden.

  Laat de zoon van Hitler gewoon zelf zijn shit in zijn eigen land regelen. Geen cent naar dat dictatoriaal land. Mocht er inititief komen om die geitenlover Erdogan af te zetten wil ik met alle liefde geld doneren.

 • Profielfoto
  polansky

  pruus op 26 januari 2020 10:58
  Als een druppel op een gloeiende plaat, dit soort bedragen. Zeker omdat het ‘hun’ groeimarkt is. Initiatief is goed, en nu een keer flink in de buidel tasten om echt te helpen. Wellicht dan ook even wat richting Turkije doneren. Want daar hoor je weinig voor opgehaald worden.

  Meneer Erdogan heeft het toch altijd prima voor elkaar…
  In islamitische kringen mogen zo ook wel eens iets doen aan hulp.
  Weleens in Quatar, Oman of andere oliestaatjes geweest?

  Geld zat daar – zelfs meer dan hier!