Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 25 januari 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple doneert in China voor bestrijding Corona virus

Tim Cook kondigde aan dat Apple een donatie zal maken aan verschillende groepen in China die de uitbraak van het Novel Corona virus helpen bestrijden.

Tim Cook plaatste vanochtend een Tweet naar aanleiding van het Chinese Nieuwjaar. Naast een nieuwjaarswens kondigde hij ook aan dat Apple een donatie zal maken. De financiele steun moet ten goede komen aan de mensen die helpen bij het ondersteunen van degenen die getroffen zijn door het Corona virus.

 

Het Novel Corona virus

Het 2019 Novel Coronavirus 2019, kortweg “2019-nCoV” genoemd, is een aandoening van de luchtwegen. Het nieuwe Corona virus is verwant aan het SARS-virus, waardoor in 2002 en 2003 ruim achthonderd mensen om het leven kwamen. Symptomen zijn meestal griep met koorts, hoesten en kortademigheid. Zoals veel ziekten, wordt van 2019-nCoV verondersteld dat het zich van persoon tot persoon verspreidt via contact met speeksel en slijm.

Volgens de RIVM werd 2019-nCoV voor het eerst ontdekt op 8 december 2019 in Wuhan City, in de Hubei provincie in China. Het virus is daarna razendsnel uitgebreid naar andere gebieden. In China zijn 1.300 bevestigde gevallen van het 2019-nCoV en het Corona virus eiste inmiddels al meer dan 40 levens. In China bieden de anders zo drukke steden een troosteloze aanblik met nagenoeg lege straten.

Ook buiten China is het Corona virus inmiddels opgedoken. Er zijn gevallen ontdekt in de VS en recentelijk ook dichter bij huis, in Frankrijk.

Corona Virus trackapp
Een vergrootte 3D afbeelding van het Corona virus (klik/tap voor groter).

Mondkapjes in Maastricht

In Limburg zijn momenteel de mondkapjes niet aan te slepen vanwege het coronavirus, meldt nieuwszender 1Limburg. Dat zou te maken kunnen hebben met het Chinees nieuwjaar dat het land dit weekend viert. Bij een aantal apotheken in Maastricht zijn de mondkapjes al uitverkocht. In Nederland treft men vooralsnog nog geen maatregelen tegen een mogelijke Corona uitbraak, maar het RIVM meldt wel dat de medische diensten hierop voorbereid zijn.

Donaties van Apple

Apple schenkt wel vaker geld aan lokale non-profitorganisaties en hulpdiensten, als er sprake is van grote rampen. Zo heeft het bedrijf onlangs ook aangekondigd dat ze geld zullen doneren aan voortdurende hulpinspanningen in Australië. Dat land vormde de afgelopen twee maanden nog het toneel van enorme verwoestende bosbranden, veroorzaakt door een gevaarlijke combinatie van hoge temperaturen, harde wind en droogte.

Ook na de brand in de Notre Dame in Parijs heeft Apple financiële hulp toegezegd.

In 2018 heeft Apple 1 miljoen dollar bijgedragen aan slachtoffers van de overstromingen in India, hulpacties na de aardbeving en tsunami in Sulawesi in Indonesië en activiteiten van het Rode Kruis na de branden in Californië en orkaan Florence.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple doneert in China voor bestrijding Corona virus
Sluiten