Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 16 januari 2020

Apple domineerde de markt in 2019 met het succes van de AirPods

Apple heeft in 2019 bijna 60 miljoen AirPods weten te verkopen, zo laat Strategy Analytics weten. Het bedrijf uit Cupertino had daarmee een aandeel van 71% in de markt voor draadloze koptelefoons.

Eind 2019 deed Bloomberg de voorspelling dat Apple de komende jaren het aantal verscheepte AirPods per jaar zal weten te verdubbelen. Nu de cijfers van het afgelopen jaar daadwerkelijk bekend zijn, kan deze voorspelling bevestigd worden. Apple verkocht in 2019 dusdanig veel AirPods dat de verkoopcijfers 100% stegen ten opzichte van 2018.

Apple heeft 71% marktaandeel dankzij AirPods

Via het Zuid-Koreaanse Yonhap News worden de cijfers van Strategy Analytics bekend. Eind vorig jaar werd al bekend dat de AirPods Pro bijvoorbeeld uitverkocht waren dankzij het succes en de cijfers van de AirPods in 2019 laten zien dat dit ook degelijk het geval is geweest. Apple heeft in 2019 niet alleen 71% van het marktaandeel weten te veroveren, maar was ook verantwoordelijk voor meer dan 50% van de wereldwijde verkoop van draadloze headsets. Je kan dus wel stellen dat het succes van de draadloze oortjes ervoor zorgen dat Apple weet te domineren in deze markt. Iets dat het bedrijf uit Cupertino, volgens Strategy Analytics, de komende vijf jaar zal blijven doen.

“Zelfs als andere verkopers het TWS (Totally Wireless Segment) betreden, zal Apple, rond de helft van dit decennium, nog steeds de dominerende partij zijn.”

Xiaomi is de op een na grootste partij en Samsung de op drie na grootste partij. Beide met net iets minder dan 10% van het marktaandeel.

Klik/tap voor groter (Afbeelding: Strategy Analytics)

Honderd miljard dollar in 2024

In het laatste kwartaal van 2019 zou Apple, volgens de verwachtingen, al 4 miljard dollar omzet weten te genereren met de AirPods. Hiermee weet Apple het meest succesvolle kwartaal van de iPod te evenaren. In het eerste kwartaal van 2008 was de omzet van de iPod ook zo’n 4 miljard dollar. Voor de muziekspeler van Apple daalde vanaf dat moment de omzet, maar wordt dat bij de AirPods niet verwacht.

Strategy Analytics verwacht niet alleen groei voor de draadloze oortjes van Apple, maar ook zeker voor de gehele markt. Zo zou TWS rond 2024 een totale omzet moeten genereren van honderd miljard dollar, wanneer meer smartphone verkopers het segment als vaste inkomstenbron zullen zien. “Apple zal in de toekomst de jaarlijkse omzet van hun non-iPhone producten omhoog zien vliegen door de hulp van Beats en AirPods.”

Reageer op artikel:
Apple domineerde de markt in 2019 met het succes van de AirPods
Sluiten