Night
Night Nieuws 24 januari 2020

Apple broedt op radicaal nieuw ontwerp voor de iMac

De iMac bestaat in zijn huidige vorm alweer zo’n 16 jaar. In de loop van de tijd is de behuizing van plastic naar aluminium gegaan, is dunner geworden en heeft wat processor updates gehad, maar verder is het ontwerp vrijwel ongewijzigd gebleven. Apple zit gelukkig niet stil en werkt stilletjes aan een compleet nieuw ontwerp voor de iMac, die grotendeels uit slechts één plaat gebogen glas zou bestaan.

In een nieuw gepubliceerde patentaanvraag beschrijft Apple een ‘Elektronisch apparaat met een glazen behuizing’. Dat zou wel eens een radicaal nieuw ontwerp kunnen betekenen voor de populaire all-in-one.

Het patent en bijbehorende afbeeldingen omschrijven een iMac met een glazen behuizing, waarin het display zou kunnen worden ondergebracht, evenals het bijbehorende toetsenbord en trackpad.

iMac patentaanvraag
Apple heeft een patent aangevraagd voor een radicaal nieuw iMac ontwerp (klik/tap voor groter)

In de patentaanvraag omschrijft Apple het vrij ingewikkeld en tegelijk nietszeggend als een “elektronisch apparaat dat een display kan bevatten dat is ondergebracht in een glazen behuizing en is ingericht om een ​​visuele output te bieden in het displaygebied. Het apparaat kan een input-inrichting omvatten, die is aangesloten op de glazen behuizing. Het is geconfigureerd om invoer bij het invoergebied te detecteren. Het elektronische apparaat kan een constructie omvatten die is aangesloten op het glazen behuizingsdeel en is geconfigureerd om het computergedeelte te ondersteunen. ”

iMac in balans

De afbeeldingen laten ook zien hoe het ontwerp zou worden geholpen door een wig aan de achterkant van het scherm, ontworpen om ervoor te zorgen dat het op het bureau in evenwicht blijft, terwijl ook de componenten worden ondergebracht die nodig zijn om de computer van stroom te voorzien. Het patent legt ook uit hoe het aanpassen van deze wig ook de hoek van het display zelf zou veranderen.

iMac patentaanvraag
Het toetsenbord kan worden opgeklapt tijdens transport (klik/tap voor groter).

Het is duidelijk dat Apple dit concept volledig heeft doordacht. De afbeeldingen laten zien hoe je het gebogen ontwerp verder naar binnen kan vouwen voor eenvoudiger transport. In dit geval zou je de wig, in feite een Mac mini,kunnen losmaken van de hoofdbehuizing.

Geen garantie voor de iMac toekomst

Het betreft hier natuurlijk slechts een patentaanvraag. Het is dus helemaal niet zeker dat Apple van plan is om dit radicale ontwerp in de nabije toekomst te realiseren. Toch blijft het heel interessant om te kijken in welke richting Apple denkt met betrekking tot de iMac.

De iMac is al sinds 1998 misschien wel de meest iconische computer die er bestaat. Aan Apple de taak om met een waardige opvolger te komen. Als dit patent een klein kijkje in de keuken van Apple is, zou het volgende model dus wel eens heel spectaculair kunnen zijn.

Lees ook ➔ Nieuwe Intel-chips voor de iMac: op naar 10 cores

Reageer op artikel:
Apple broedt op radicaal nieuw ontwerp voor de iMac
Sluiten