Analist: ‘Alle iPhone-modellen met 5G lanceren in de herfst van 2020’

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo is van mening dat Apple alle iPhone-modellen met 5G aan boord in de herfst van 2020 lanceert. Het gaat dan om de sub-6GHz- en sub-6GHz-plus-mmWave-modellen waar al eerder over gesproken is. Uiteraard heeft Apple niet gereageerd op de geruchten.

Vorige maand kwam Apple-analist Ming-Chi Kuo al in het nieuws met zijn voorspelling dat Apple vier iPhone-modellen uitbrengt in de tweede helft van 2020, die zijn voorzien van de 5G-verbinding. Het gaat dan om varianten die zijn voorzien van beide sub-6GHz0 en mmWave-verbindingen.

iPhone-modellen met mmWave-technologie

Kuo zei destijds dat de modellen met mmWave-technologie aan boord beschikbaar zullen zijn in vijf markten, namelijk de Verenigde Staten, Canada, Japan, Korea en Groot-Brittannië. Daarnaast zou Apple voornemens zijn de 5G-verbinding uit te schakelen in landen waar het netwerk nog niet beschikbaar of gereed is, om kosten voor de productie te kunnen drukken.

5G Netwerk
Klik/tap voor groter.

Nu laat de bekende analist dus wederom van zich horen door hoog in te zetten op de aanstaande releasedatum. Wat hem betreft ligt Apple op schema voor de lancering van de 5G-modellen, die in de herfst van 2020 moeten verschijnen op de verschillende markten. Het betreft de sub-6GHz- en sub-6GHz-plus-mmWave-modellen. De smartphones moeten ergens laat in het derde kwartaal van 2020 verscheept worden. En als het bedrijf uit Cupertino die deadline niet redt, dan gebeurt dat aan het begin van het vierde kwartaal.

Niet iedereen is het hiermee eens

Vorige week liet een andere analist, Mehdi Hosseini, weten het niet met Kuo eens te zijn. Hosseini stelt dat de sub-6Ghz-modellen in september van 2020 moeten verschijnen, terwijl de mmWave-varianten op een later moment komen, namelijk in december 2020 of januari 2021.

Echter, omdat Kuo een veel betere reputatie heeft dan het gros van de analisten die Apple in de gaten houdt, leeft de gedachte sterk dat Apple dus in de herfst van 2020 alle 5G-iPhones op de markt uitbrengt.

Reageer op artikel:
Analist: ‘Alle iPhone-modellen met 5G lanceren in de herfst van 2020’
Sluiten