AirPods Pro update brengt verandering aan audio- en noise-reduction kwaliteit

Door: Jelle van Es - 8 reacties
AirPods Pro in hand 16x9
Afbeelding: Apple

Het is voor producten vandaag de dag de gewoonste zaak van de wereld om firmware updates te krijgen. Meestal worden die uitgerold om eventuele software-matige fouten te verbeteren. Ook de AirPods Pro zijn nu van een update voorzien.

Volgens gebruikers op Reddit heeft die update voor heel wat veranderingen gezorgd. Dat was voor website Rtings.com een reden om hun review aan te passen met de verandering van de AirPods Pro door de update.

AirPods Pro update brengt verandering

Het gaat om de zogenaamde formware 2C54 update die is doorgevoerd door Apple. De grootste verbetering van de update is te vinden op het gebied van de zogenaamde frequencey respons constistency. Dit zorgt er voor dat de frequentie wordt aangepast op basis van hoe de AirPods Pro in je oren zitten. Dit was volgens Rtings in eerste instantie ‘just okay’, maar is nu door de aanpassing een stuk beter.

AirPods Pro in case 001
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Raymon Mens)

Een andere verbetering zou te vinden zijn op het gebied van de nauwkeurigheid van de bass. Deze was al erg goed, maar zou door de update nog beter zijn. Op die manier zou je kunnen stellen dat de meest recente AirPods Pro update er voor heeft gezorgd dat de algemene kwaliteit van het geluid omhoog is gegaan. Er is echter uit de test ook een andere zijde naar voren gekomen. De update zou er voor zorgen dat de noise reduction een stuk minder sterk is geworden. Dat zou ook de reden kunnen zijn geweest dat Apple zelf de update al heeft terug getrokken. De update zelf werd overigens al op 16 december uitgerold en is niet lang daarna teruggetrokken. Updates voor zoiets als de AirPods Pro worden vaak op de achtergrond uitgevoerd en krijgen zodoende niet veel aandacht. In dit geval is dat dus net even anders.

Weten wat wij van de Airpods Pro vinden? Lees dan hier onze review.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Steph

  Dus de update is van 16 dec en teruggetrokken? Wat is nu het nieuws?

 • Profielfoto
  Niet jij niet of toch niets.

  Misschien iemand die mij hier iets zinnigs over vertellen kan.

  Mijn huid AirPods an ’17 zijn niet zo best meer. Dus denk ik er over nieuwe te kopen. Maar wat betreft die noise canceling, hoe verhoud zich die tot de noise cancelen van bijv. een bose headphone ?

  Goed klinkende muziek is leuk meegenomen maar heb vooral ook behoefte om geluiden in mijn omgeving te blokkeren als ik aan het leren ben.

 • Profielfoto
  thebest07111

  Snap echt niks van dit artikel eerst zeggen jullie dat er een update is? en daarna dat het sinds 16 december is ingetrokken? Maak dan geen artikel.

 • Profielfoto
  MacBooky

  Vreemd artikel dit … vooral ook omdat mijn AirPods Pro gewoon op 2C54 draaien en er dus niets teruggetrokken lijkt.

  Verminderde ANC is goed merkbaar helaas, maar ze klinken ook wel beter.

 • Profielfoto
  Jorik

  “frequencey respons constistency”
  wow 3 fouten in 3 woorden. 100% score!

  Zonder gekheid het moet zijn “frequency response consistency” 😉

 • Profielfoto
  leavestone

  Airpods pro vrijwel meteen gekocht en na mijn Bose in ear wired headphones welke ik ook kocht toen ze net uitkwamen. Ook af en toe de normale Airpods van mijn vrouw gebruikt. maar het is wow noice canceling is top! De doppen veel comfortabeler in gebruik. Heb ze veel op in de kantoortuin op het werk echt prettig. Op de motor muziekje op de achtergrond en de headset van de helm ook aangesloten.  Bij gesprek schakeld muziek uit noicecanseling blijft aan gesprek gaat via de headset en na het gesprek schakeld het van zelf weer om. Noice canceling is too beter dan de schuimdopjes. En zoals alles van Apple het werkt gewoon zoals het hoort.

 • Profielfoto
  DikkeWim

  thebest07111 op 21 januari 2020 08:52
  Snap echt niks van dit artikel eerst zeggen jullie dat er een update is? en daarna dat het sinds 16 december is ingetrokken? Maak dan geen artikel.

  Helemaal mee eens. Jammer dat dit artikel onvolledig en verwarrend is. Er is dus helemaal geen update!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Fake news dus…:)