Jelle van Es
Jelle van Es Hardware 20 januari 2020

AirPods Pro update brengt verandering aan audio- en noise-reduction kwaliteit

Het is voor producten vandaag de dag de gewoonste zaak van de wereld om firmware updates te krijgen. Meestal worden die uitgerold om eventuele software-matige fouten te verbeteren. Ook de AirPods Pro zijn nu van een update voorzien.

Volgens gebruikers op Reddit heeft die update voor heel wat veranderingen gezorgd. Dat was voor website Rtings.com een reden om hun review aan te passen met de verandering van de AirPods Pro door de update.

AirPods Pro update brengt verandering

Het gaat om de zogenaamde formware 2C54 update die is doorgevoerd door Apple. De grootste verbetering van de update is te vinden op het gebied van de zogenaamde frequencey respons constistency. Dit zorgt er voor dat de frequentie wordt aangepast op basis van hoe de AirPods Pro in je oren zitten. Dit was volgens Rtings in eerste instantie ‘just okay’, maar is nu door de aanpassing een stuk beter.

AirPods Pro in case 001
Klik/tap voor groter.

Een andere verbetering zou te vinden zijn op het gebied van de nauwkeurigheid van de bass. Deze was al erg goed, maar zou door de update nog beter zijn. Op die manier zou je kunnen stellen dat de meest recente AirPods Pro update er voor heeft gezorgd dat de algemene kwaliteit van het geluid omhoog is gegaan. Er is echter uit de test ook een andere zijde naar voren gekomen. De update zou er voor zorgen dat de noise reduction een stuk minder sterk is geworden. Dat zou ook de reden kunnen zijn geweest dat Apple zelf de update al heeft terug getrokken. De update zelf werd overigens al op 16 december uitgerold en is niet lang daarna teruggetrokken. Updates voor zoiets als de AirPods Pro worden vaak op de achtergrond uitgevoerd en krijgen zodoende niet veel aandacht. In dit geval is dat dus net even anders.

Weten wat wij van de Airpods Pro vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
AirPods Pro update brengt verandering aan audio- en noise-reduction kwaliteit
Sluiten