Raymon Mens
Raymon Mens Hardware 4 januari 2020

AirPods nu ook leverbaar met… emoji

Apple heeft een nieuwigheid toegevoegd die de verkoop van zijn draadloze in-ear koptelefoons zeker zal stimuleren. Is dat nodig? Niet echt. De AirPods Pro zijn doorlopend uitverkocht. Desalniettemin is er een nieuwe aanpassings­optie verschenen. Die maakt het mogelijk om emoji in de behuizing te laten graveren.

Niet alle emoji zijn beschikbaar. Er is momenteel een kleine selectie van 30 afbeeldingen. De ? is aanwezig, maar de populaire emoji ? en ? ontbreken vreemd genoeg. De drie soorten draadloze oortjes kunnen worden aangepast zijn: AirPods Pro, AirPods 2 met met draadloze oplaadcase en met gewone oplaadcase.

AirPods oplaadcase voorzien van emoji

Een emoji laten graveren in de oplaadcase kan alleen in de online Apple Store. Het werkt als volgt:

  • Kies je AirPods naar keuze in de Online Apple Store.
  • Kies voor ‘Plaats in shoppingbag’.
  • Klik op ‘Voeg inscriptie toe’ en kies ‘Emoji’.
AirPods emoji
Klik/tap voor groter.

Leuk of nuttig?

Naast een emoji, is het ook mogelijk om een tekst in de behuizing van de draadloze oortjes te laten graveren. Dit was altijd al mogelijk, alleen de emoji zijn nieuw. Niet echt nuttig, maar wel een leuk detail. Zeker als je een huis of gezin heb waarbij meerdere witte oplaaddoosjes van Apple aanwezig zijn. Je wil niet elkaars oorsmeer adopteren, dus een onderscheidend element op het doosje kan geen kwaad. (Zie ook → AirPods Pro review: gulden midden­weg met één tegenvaller)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPods nu ook leverbaar met… emoji
Sluiten