Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 12 december 2019

Wordt de iPhone 2020 fors duurder? Analist Kuo geeft antwoord

Als we alle geruchten mogen geloven, gaat Apple met de iPhone modellen die in 2020 verschijnen flinke stappen zetten. De vraag is alleen wel wat dit gaat doen met de prijs. De toevoeging van 5G is een extra investering en ook het mogelijke nieuwe ontwerpt met stalen mangowebdesign.com frame gaat mogelijk voor hogere kosten zorgen.

Toch hoeven we ons geen zorgen te maken. Althans, als Ming-Chi Kuo het bij het juiste eind heeft. De analist houdt de ontwikkelingen rondom het nieuwe vlaggenschip van Apple nauwlettend in de gaten. Ditmaal heeft hij ontdekt dat er wordt gekeken naar manieren om de prijs van de nieuwe iPhone niet te veel op te laten lopen.

Apple vindt manier om kosten te besparen

Voor het 5G gedeelte gaat dat lastig worden. Volgens Kuo kosten de benodigde onderdelen ongeveer 30 tot 100 dollar meer dan de huidige chips die gebruikt worden. Waar Apple wel op kan besparen zijn de zogenaamde non-recurring engineering kosten. Dit zijn kosten die eenmalig gemaakt worden voor het onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen en testen van een nieuw product.

Omdat de iPhone 2020 modellen naar alle waarschijnlijkheid een nieuw ontwerp gaan krijgen, zijn deze kosten aanzienlijk. Volgens Kuo wil Apple dit werk het liefste zelf doen. Hij verwacht dan ook dat het bedrijf in de toekomst steeds meer onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden zelf gaat uitvoeren.

iPhone 4 mogelijk ontwerp iPhone 12 met vier camera's
De 2020 iPhone gaat mogelijk terug naar het ontwerp van de iPhone 4. Klik/tap voor groter

Om op korte termijn de kosten te drukken, verwacht Kuo dat Apple stopt met het betalen van de non-recurring engineering kosten. In het verleden was dit geen mogelijkheid omdat de leveranciers dit geld nodig hadden om overeind te blijven. Zeker in de periodes waarin de iPhone verkopen teruglopen.

Meerdere nieuwe iPhone modellen per jaar

Dit is als we eerdere geruchten mogen geloven geen probleem meer in de toekomst. De verwachting is namelijk dat Apple over gaat stappen op een andere releaseschema. In plaats van één keer per jaar nieuwe toestellen op de markt te brengen, gaat Apple de lancering van nieuwe iPhone modellen verdelen. Dit moet ook gaan zorgen voor meer stabiliteit en zekerheid bij leveranciers.

Reageer op artikel:
Wordt de iPhone 2020 fors duurder? Analist Kuo geeft antwoord
Sluiten