Weekend poll: het beste nieuwe Apple-product van 2019

Door: Raymon Mens - 28 reacties
Tim Cook iPhone Pro

Wat 2019 een goed jaar voor Apple? Het was in ieder geval een productief jaar, want er is genoeg nieuwe1 hardware uitgekomen. Van de iPhone 11 tot de nieuwe Mac Pro en Apple Watch Series 5. En herinner jij je de bijgewerkte iPod Touch uit mei nog?

Nu het jaar bijna voorbij is, kunnen we de balans opmaken. Wat is het beste nieuwe Apple-product van 2019? Stem in onze weekend poll!

1 Om het overzicht te behouden, hebben we kleine en routine-updates zoals een nieuwe CPU in de iMac en MacBook Air niet in het overzicht opgenomen.

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Voor de omzet?
  De exuberant dure Mac Pro

  Voor de gebruiker?
  Waarschijnlijk, het scherm. Pro XDR. Als je het kan gebruiken op je MacBook, iMac of Mac mini

 • Profielfoto
  Melle

  @steveb – voor de omzet? Ik denk dat ze met zowat elk ander Apple product/service meer omzet en meer winst halen dan met de Mac Pro.

 • Profielfoto
  Melle

  XDR… met MacBook- iMac of mini? Ik weet niet hoe jij over de wereld denkt, maar ik volg je niet.

 • Profielfoto
  AT024

  Het is triest want moest er lang over nadenken. Zit niks bij dat ik denk wow.

 • Profielfoto
  arno1975

  Beste Apple “Product”. En dan komt er een lijst zonder diensten?

   

 • Profielfoto
  sling

  Ik (was) een echte Apple fan. Maar sinds mijn zeer negatieve ervaringen met de service rondom mijn iPhone X niet meer. Na drie maanden kreeg ik zwart scherm uiteindelijk naar Apple-store in A-dam. Na lang heen en weer gepraat te hebben met een jongen. En het onder de vergroot glas bekijken van de iPhone of er toch niet ergens een krasje was te ontdekken kreeg ik een “nieuwe”. Maar later blijkt dit een gerefurbished iPhone te zijn. Ondanks dat ik dit echt niet wilde, normaal zou je volgens de NL garantie een nieuwe krijgen, werd deze niet omgeruild. Ik moest blij zijn. Maar het wordt erger; sinds dien niets anders dan trammelant constant vage klachten, tot telefonisch niet bereikbaar zijn aan toe. Als ik kijk naar de lijst met nieuwe hardware 2019 dan lijkt het veel maar met name meer van hetzelfde geen spectaculaire innovatieve vernieuwingen. Ik bezit zoals gezegd een iPhone X, iWatch 5, iMac, iPadPro, AppleTV en verschillende iPods. Echt jammer Apple, gemiste kansen?

   

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  steveb op 14 december 2019 13:00
  Voor de omzet?
  De exuberant dure Mac Pro

  Voor de gebruiker?
  Waarschijnlijk, het scherm. Pro XDR. Als je het kan gebruiken op je MacBook, iMac of Mac mini

  Alsof die in tienduizenden tegelijk verkocht worden. Het is een pro machine, en niet zo als een iPhone pro.

  Ik heb Apple Watch gestemd maar eigenlijk vind ik Apple echt een mega dissapointment dit jaar. Echt alles lijkt een soort van half gedaan. Niets is nu echt dat je zegt: wauw!

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik heb uiteindelijk gekozen voor de 16 inch MacBook Pro. Ik hoop dat de verbeteringen daaraan ook naar de andere modellen MacBooks komen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  De nieuwe MBP vind ik echt een heel degelijke machine (jammer dat de mijne nog niet versleten is ?) en de nieuwe AppleWatch is ook écht een mooi ding.

 • Profielfoto
  gipsman

  Heb alles gegeven, mijn uiterste best gedaan, honger en dorst geleden, maar vrees toch dat de iPod als laatste gaat eindigen…???

 • Profielfoto
  ¿`„

  sling op 14 december 2019 14:14
  Ik (was) een echte Apple fan. Maar sinds mijn zeer negatieve ervaringen met de service rondom mijn iPhone X niet meer. Na drie maanden kreeg ik zwart scherm uiteindelijk naar Apple-store in A-dam. Na lang heen en weer gepraat te hebben met een jongen. En het onder de vergroot glas bekijken van de iPhone of er toch niet ergens een krasje was te ontdekken kreeg ik een “nieuwe”. Maar later blijkt dit een gerefurbished iPhone te zijn. Ondanks dat ik dit echt niet wilde, normaal zou je volgens de NL garantie een nieuwe krijgen, werd deze niet omgeruild. Ik moest blij zijn. Maar het wordt erger; sinds dien niets anders dan trammelant constant vage klachten, tot telefonisch niet bereikbaar zijn aan toe. Als ik kijk naar de lijst met nieuwe hardware 2019 dan lijkt het veel maar met name meer van hetzelfde geen spectaculaire innovatieve vernieuwingen. Ik bezit zoals gezegd een iPhone X, iWatch 5, iMac, iPadPro, AppleTV en verschillende iPods. Echt jammer Apple, gemiste kansen?

   

  Het is me wat. Maar dat  maakt het nog niet dat jouw situatie exemplarisch is voor de servies van Apple. Daarbij lezen we enkel jouw kant van het verhaal.

  Wil van je verhaal verder niets afdoen maar wat moeten anderen die jouw Bovendien niet kennen met je verhaal ? Ik lees iemand is geen fan meer. Nou geniet van je windows, je android en je andere keuzes.

   

 • Profielfoto
  whaha

  iMac?

 • Profielfoto
  gertvandam

  Inderdaad, iMac!
  Daar wacht ik al jaren op. Zeker als er face-id op zit zodat dat eeuwige wachtwoord-gezeur een einde krijgt.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Als je een watch hebt, dan kun je ook een iMac automatisch laten unlocken. Dat werkt goed, dan hoef je ook geen wachtwoord in te tikken.

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  De imac 2019

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Het nieuwe Pro display met de bijbehorende standaard.

 • Profielfoto
  koen

  SwiftUI

 • Profielfoto
  AT024

  Nieuwe design mbp 13/14’’

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  AirPods Pro was echt een no brainer. Het product klopt gewoon. Geen mitsen en geen maren.

  MacBook Pro 16” voelt vooral als reparatie maar repareert het dan ook erg mooi.
  Verder is 2019 volgens mij vooral een tussenfase en 2020/2021 weer een jaar om blij van te worden. Misschien komt dat door wensdenken van mij: mijn spullen zijn dan aan vervanging toe en je koopt toch graag iets goeds. Maar met 5G, WiFi 6, betaalbare SSD en RAM zie ik het vrolijk in.

 • Profielfoto
  fabian

  Imac met face ID,daar zit ik op te wachten.
  Weet niet of je mac je aanvaard met een zatte kop.

 • Profielfoto
  DGE1965

  Inderdaad een nieuwe iMac! Een vernieuwd concept of doorborduren op de huidige modelrange? Het is stil…

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @one less thing,

  Andere kant van het verhaal van Sling is helemaal niet nodig…

  Defect na drie maanden, volgens Nederlands Consumentenrecht, gewoon recht op een nieuwe telefoon of geld terug, de wet is hier duidelijk over…

   

 • Profielfoto
  mmww

  sling op 14 december 2019 14:14
  Ik (was) een echte Apple fan. Maar sinds mijn zeer negatieve ervaringen met de service rondom mijn iPhone X niet meer. Na drie maanden kreeg ik zwart scherm uiteindelijk naar Apple-store in A-dam. Na lang heen en weer gepraat te hebben met een jongen. En het onder de vergroot glas bekijken van de iPhone of er toch niet ergens een krasje was te ontdekken kreeg ik een “nieuwe”. Maar later blijkt dit een gerefurbished iPhone te zijn. Ondanks dat ik dit echt niet wilde, normaal zou je volgens de NL garantie een nieuwe krijgen, werd deze niet omgeruild. Ik moest blij zijn. Maar het wordt erger; sinds dien niets anders dan trammelant constant vage klachten, tot telefonisch niet bereikbaar zijn aan toe. Als ik kijk naar de lijst met nieuwe hardware 2019 dan lijkt het veel maar met name meer van hetzelfde geen spectaculaire innovatieve vernieuwingen. Ik bezit zoals gezegd een iPhone X, iWatch 5, iMac, iPadPro, AppleTV en verschillende iPods. Echt jammer Apple, gemiste kansen?

   

  Klopt wel wat de iPhone X betreft. Dat was uiteindelijk een slechte, erg breekbare iPhone. Ben blij dat ik daar vanaf ben. Wordt niet eens meer volledig ondersteund. Ik heb nu de Xs Max die is toch een stuk beter! Wat erg vaak is met een “s” model.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Dit zijn geen nieuwe producten. Dit zijn allemaal updates van bestaande producten. Een nieuw product was de iPhone destijds of de Apple Watch. Helaas heeft Apple onder Tim Cook weinig nieuws meer gebracht.

 • Profielfoto
  Frans

  AT024 op 14 december 2019 13:14
  Het is triest want moest er lang over nadenken. Zit niks bij dat ik denk wow.

  +1

 • Profielfoto
  Melle

  @vandenbroeke – leef jij ook voor jezelf met zulke kritische standaarden? Ik wil je nog volgen voor MacBook Pro 13” en iPad en mss ook iPhone en dergelijke. Maar 16” vindt ik geen update, maar nieuw product. (My opinion) De Mac Pro en XDR zijn gewoon geen updates, maar echt 100% nieuwe producten.

  En Apple Watch is er onder de watch van Cook. Had jobs heel weinig/niets mee te maken. Beetje ive projectje dacht ik.

  Goed ja – iedereen zijn goed recht om wat fake news rond te gooien of wat kort door de bocht A4 visie meningen.

  Jullie zijn allemaal echte helden.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  “Wat was het beste product van 2019?”

  mijn product van 3 jaar geleden ging stuk
  mijn ideale product is iets dat nog moet komen

  pfft.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Melle op 15 december 2019 20:44
  @vandenbroeke – leef jij ook voor jezelf met zulke kritische standaarden? Ik wil je nog volgen voor MacBook Pro 13” en iPad en mss ook iPhone en dergelijke. Maar 16” vindt ik geen update, maar nieuw product. (My opinion) De Mac Pro en XDR zijn gewoon geen updates, maar echt 100% nieuwe producten.

  En Apple Watch is er onder de watch van Cook. Had jobs heel weinig/niets mee te maken. Beetje ive projectje dacht ik.

  Goed ja – iedereen zijn goed recht om wat fake news rond te gooien of wat kort door de bocht A4 visie meningen.

  Jullie zijn allemaal echte helden.

  Inderdaad: 16″ MacBook Pro is een nieuw product. De Mac Pro is een nieuw  product. Het nieuwe scherm dat daarbij hoort is een nieuw product. De Standaard die daarbij hoort is een nieuw product. De AirPod Pro is een nieuw product. En inderdaad is de Apple Watch Series 5 nieuw.

  En inderdaad heeft dat allemaal niets met Steve Jobs te maken. Steve Jobs is al een tijdje dood. Wen er nu maar aan.

  Tim Cook is de nieuwe baas van Apple. En dat doet hij enorm goed. Apple is zoveel groter dan in de tijd van Steve Jobs, waar je mekaar aanstootte als je ergens een Mac zag: “Kijk, hij/zij heeft OOK een Mac!!!”.

  Meneer Sling antwoordt op de vraag welk nieuw product uit 2019 hij het mooiste of beste vindt, met een lang verhaal dat hij een probleem had met een iPhone uit 2017 (https://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_X) en dat de service niet voldeed aan zijn wensen…

  Tja, zo lusten we er nog wel een paar.

  Op de vraag welk nieuw product van Apple uit 2019 mij het beste bevalt, zou ik graag uit de doeken willen doen dat mijn Opel Corsa uit 1997 het motorisch begeven heeft, en ik er nog niet uit ben of ik de motor eruit zal tillen en overhalen, of naar de sloop brengen.

  Maar ON-TOPIC:

  De MacBook Pro 16″ is voor mij als mobiel persoon de geweldige potentiële vervanger van mijn 2012 MacBook Pro 15″ Retina.