Twitter maakt van iOS Live Photo nu direct een GIF

Door: Wesley Akkerman - 6 reacties
Twitter iOS Live Photo GIF
(Afbeelding: Justin Lane / EPA)

Het sociale netwerk Twitter heeft laten weten dat mensen met een iOS-apparaat voortaan hun Live Photos kunnen plaatsen als een gif’je. Je hoeft hiervoor de afbeeldingen niet te converteren en kunt ze dus meteen vanaf je iPhone uploaden naar de social media-website.

Als je een iPhone gebruikt met een moderne versie van iOS (de kans is heel groot, omdat Apple vaak de grote updates uitbrengt voor een groot aantal iOS-apparaten), dan ben je mogelijk bekend met de Live Photo. Die is een foto met een bewegend effect, die soms wat doen denken aan die bewegende foto’s die je in de Harry Potter-films te zien krijgt.

Live Photos op Twitter

Dat ziet er natuurlijk heel cool uit en dan is het ook tof als je die foto’s met een grote groep mensen of vrienden delen kunt. Bijvoorbeeld via een sociaal medium als Twitter. Echter, wanneer je dat voor vandaag probeerde, dan resulteerde dat in een stilstaande foto (vreemde woordencombinatie, maar zo is het wel in het geval van Live Photos), waardoor je een deel van de magie verliest.

Daarom is het tof om te zien dat Twitter nu een update doorgevoerd heeft die ervoor zorgt dat je je Live Photos als echte bewegende afbeeldingen kunt delen, zonder dat je ze daarvoor eerst dient te converteren. Het sociale netwerk maakt er dan automatisch een gif’je van: een bewegend plaatje in een breed ondersteund formaat. Zo hoef je dat voortaan dus niet meer zelf te doen.

Je neemt de functie ook gemakkelijk in gebruik wanneer je de iOS-app op je iPhone hebt staan. Je stelt de tweet op en selecteert de foto uit je cameramap. Vervolgens selecteer je links onderin de gif-knop. Als je nu de tweet plaatst, dan zul je zien dat de applicatie de Live Photos automatisch omzet naar gif’jes. Het kan dus gebeuren dat je in de  komende weken meer gif’jes op Twitter voorbij ziet komen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  icegodd

  Live Photos = DOA (Dead On Arrival).

  Geïntroduceerd sinds iPhone 6s* (hoeveel jaren gelden…) en het is nooit popular geweest.

 • Profielfoto
  tomc

  icegodd op 12 december 2019 19:55
  Live Photos = DOA (Dead On Arrival).

  Geïntroduceerd sinds iPhone 6s* (hoeveel jaren gelden…) en het is nooit popular geweest.

  Ben jij ooit populair geweest?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik zit al uren te kijken hoe deze achtergrondafbeelding past bij het onderwerp. Wat zien we daar nu eigenlijk een foto van de beursnotering van Twitter?

 • Profielfoto
  pruus

  Zo houdt je een dood kindje aan de reanimatie….

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Shmoo op 12 december 2019 23:41
  Ik zit al uren te kijken hoe deze achtergrondafbeelding past bij het onderwerp. Wat zien we daar nu eigenlijk een foto van de beursnotering van Twitter?

  Om kwart voor twaalf ’s avonds… al uren te kijken… Is dat niet zonde van je avond?

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ähm… Live Photos hebben geluid en GIFs niet…