Mark Hofman
Mark Hofman App Store 19 december 2019

Twitter rolt herontwerp iPad-applicatie uit: dit is er nieuw

Twitter rolt een update uit voor de officiële Twitter for iPad applicatie. De update gaat gepaard met een geheel nieuw ontwerp voor de applicatie, die op z’n zachts gezegd best wel nodig was.

Vanaf vandaag rolt het herontwerp van Twitter for iPad uit in de App Store. Volgens Applesfera, die de update als eerst opmerkte, gebeurt dat overigens wel een beetje willekeurig. Het zou daarom goed kunnen zijn dat je de nieuwe interface nog niet hebt. De uitrol van de update kan een aantal dagen duren, dus hou de App Store goed in de gaten.

Herontwerp Twitter vindt de weg naar iPad

Het grootste verschil met het vorige ontwerp van Twitter zijn de vernieuwde kolommen. Voorheen was alleen de tijdlijn van Twitter te zien, waardoor er best veel ruimte verloren ging. Daar komt met de nieuwe update verandering in, want er wordt nu gewerkt met verschillende kolommen. Zo heb je aan de linkerkant het standaard controlepaneel waarmee je naar je eigen account, instellingen, DM’s, vermeldingen en zoekfunctie kan gaan. Deze is dus verplaatst van de onderkant naar de linkerzijkant. In het midden van het scherm is de tijdlijn te vinden.

Aan de rechterkant staat een kolom die wijzigt op het moment dat je naar een ander scherm gaat. Ben je opzoek naar trends en populaire hashtags, dan zal aan de rechterkant een balk staan met accounts waarvan Twitter denkt dat jij die interessant vindt. Zit je op de tijdlijn, dan zijn de trends en hashtags aan de rechterkant te vinden.

Twitter herontwerp iPad
Klik/tap voor groter

Meer richting Tweetdeck

Ondanks het feit dat het herontwerp voor Twitter for iPad best wel een goede verbetering is, zijn er zeker verbeterpunten. Zo zou de mogelijkheid om de rechterkolom zelf aan te kunnen passen zeker niet misstaan in de applicatie. Stel je voor dat je de tijdlijn in het midden hebt en je vermeldingen aan de rechterkant kan zetten. Dat is een functie die applicaties als Tweedeck al hebben, maar die Twitter niet aanbiedt in de standaard app.

De dynamische content aan de zijkant is zeker een aanwinst, maar het zou nog beter zijn als je als gebruiker zelf kan bepalen wat je ziet. Daarbij zou het ook zeker niet verkeerd zijn als je deze kolommen uit kan zetten, gezien het feit dat misschien niet elke gebruiker op de wijziging zit te wachten.

Maar al met al kunnen we zeggen dat Twitter for iPad veel meer gebruik maakt van de ruimte die het display van de iPad weet te bieden. En wat dat betreft is het nieuwe ontwerp wel degelijk een vooruitgang te noemen.

Reageer op artikel:
Twitter rolt herontwerp iPad-applicatie uit: dit is er nieuw
Sluiten