Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Nieuws 3 december 2019

Tim Cook wil Trump aan klimaatakkoord houden

Tim Cook heeft samen met andere CEO’s een verklaring ondertekend die de Amerikaanse overheid aandringt om niet uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen. Dat heeft de leider van Apple zelf op Twitter bekendgemaakt. Hij sluit zich aan bij vele andere leiders van Amerikaanse bedrijven die Trump oproepen niet uit het akkoord te stappen.

Het klimaatakkoord bevat afspraken tussen bijna alle landen om de temperatuur niet verder dan 2 graden Celsius te laten stijgen. Het akkoord is de afgelopen jaren zowel bejubeld als bekritiseerd. Donald Trump, die het niet zo heeft op maatregelen tegen klimaatverandering, wilde in 2017 al uit het akkoord stappen. Volgens hem is het een slechte deal voor Amerika en kost het banen en economische vooruitgang.

Klimaatakkoord goed voor economie

Tim Cook beweert net als de andere ondertekenaars juist het tegenovergestelde. Samen met onder meer Sundar Pichai (Google) en Satya Nadella (Microsoft) heeft de leider van Apple maandag zijn handtekening gezet. De verklaring heet United For The Paris Agreement en krijgt de steun van veel grote bedrijven. Het betoogt dat het Parijs-akkoord juist voor economische voorspoed kan zorgen als de juiste kansen worden benut.

“De belofte van het Parijs-akkoord is een rechtvaardige en welvarende wereld. We dringen er bij de Verenigde Staten op aan mee te blijven doen”, schrijven de initiatiefnemers in de open brief. De tekst is geschreven door AFL-CIO, de grootste vakbondsfederatie van de Verenigde Staten. Ze vertegenwoordigen meer dan 12,5 miljoen werkgevers in het land. Overigens lijkt Cook soms een kort lijntje met Trump te hebben, terwijl het in andere gevallen weer hopeloos misgaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook wil Trump aan klimaatakkoord houden
Sluiten