Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 11 december 2019
Leestijd: 2 minuten

Tim Cook: ‘We kiezen leveranciers uit op basis van expertise, niet locatie’

Tim Cook heeft onlangs een interview gehad met de Japanse krant Nikkei Asian Review, waar de CEO een aantal uitspraken in gedaan heeft. Zo laat de Apple-topman weten dat het bedrijf zijn leveranciers uitkiest op basis van wat ze kunnen. De locatie van het bedrijf speelt dan geen rol.

In de afgelopen dagen was Tim Cook in Japan, waar hij onder meer met de Nikkei Asian Review gesproken heeft. Eén van de onderwerpen van dat vraaggesprek, was de diverse bevoorradingsketen van het bedrijf. Zo worden onderdelen van de iPhone in de Verenigde Staten gemaakt, maar ook in andere landen op de wereld.

2 miljoen banen

Tim Cook zegt in het interview dat Apple voor twee miljoenen banen heeft gezorgd in de VS. Zo wordt het glas in Kentucky gemaakt, bij fabrikant Corning, terwijl de halfgeleiders op andere plekken in de VS gefabriceerd worden. Ondertussen wordt het assembleren van de iPhone in andere landen gedaan.

Apple Store Black Friday
Klik/tap voor groter.

Apple werkt onder meer samen met het Japanse Seiko Advance, het bedrijf dat de verschillende iPhone-kleuren produceert. Dit valt allemaal binnen de strategie van het bedrijf: Apple werkt liever met bedrijven die excelleren in waar ze goed in zijn en kijken dan niet naar de locatie.

Bovendien leveren dergelijke samenwerkingen ook beide partners wat op, omdat ze van elkaars groei kunnen profiteren.

Volwassen smartphone-industrie

Tim Cook werd ook gevraagd naar de status van de smartphone-industrie en de cultuur binnen het bedrijf. Cook meldt dat Apple als doel heeft dingen altijd beter te maken; dingen veranderen moet geen doel op zich zijn, maar alleen gebeuren wanneer het beter kan. Uiteraard zei de topman ook dat de aankomende producten beter zijn dan ooit en datzelfde zou dan ook gelden voor de innovatiemogelijkheid van Apple.

De smartphone-industrie bestaat voor Apple nu twaalf jaar en Tim Cook laat weten dat hij niemand volwassen kan noemen op die leeftijd. Soms zijn de stappen die een industrie maakt groot, soms zijn ze wat kleiner. Zolang de groei maar blijft doorgaan, is dat geen probleem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook: ‘We kiezen leveranciers uit op basis van expertise, niet locatie’
Sluiten