Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 17 december 2019

Opvolger Sony’s populaire WH-1000XM3 headphones lijkt onderweg

Sony’s uiterst populaire WH-1000XM3 headphones lijken een opvolger te krijgen, zo wordt duidelijk dankzij een productregistratie bij de FCC. Het zou gaan om de Sony WH-1000XM4 hoofdtelefoon.

Sinds de lancering van de Sony WH-1000XM3 worden de headphones al geroemd om hun kwaliteit. Zowel de noise-cancelling als de audiokwalteit en de accu: het zit allemaal heel goed in elkaar. Dat een van de beste headphones van de markt een opvolger krijgt, is dus helemaal niet gek. Al is het alleen al vanwege de populariteit.

Sony WH-1000XM3 opvolger onderweg?

Sony heeft bij de FCC een productregistratie gedaan voor de WH-1000XM4, wat overduidelijk de opvolger van de WH-1000XM3 is. Er zijn gevallen waaruit veel op te maken is uit zo’n registratie, maar bij dit specifieke geval is dat niet aan de orde. Bedrijven dienen dit soort dingen vaak ver voor lancering in en krijgen daarbij, in het geval van de FCC, de keuze om bepaalde documenten geheim te houden. Vaak zijn dit foto’s van het desbetreffende product of de gebruikshandleiding. Sony heeft ervoor gekozen om, in het geval van de WH-1000XM4, alles geheim te houden.

Uiteraard bevestigd de registratie niet persé dat het gaat om de opvolger van de Sony XM-1000M3, op basis van de FCC registratie lijkt het er wel op. De WH-1000XM3 had bij de FCC destijds productnummer AK8WH1000XM3 en het nieuwe productnummer is AK8WH1000M4. De voorgaande versies van de headphones hadden exact hetzelfde nummer, maar dan met M1 en M2 aan het einde. Wat dat betreft lijkt M4 de logische volgende stap te zijn.

Klik/tap voor groter

CES 2020

Wanneer de volgende headphones van Sony op de markt verschijnen is op dit moment moeilijk te zeggen. Het feit dat het product nu geregistreerd is bij de FCC, wil niet zeggen dat deze ook snel het daglicht zal zien. Al is het wel goed om rekening te houden met CES 2020. Over minder dan een maand vind de grootste tech-beurs te wereld plaats in Las Vegas. Mocht Sony headphones binnenkort willen laten zien, dan is dat misschien wel het moment waarop ze het doen.

Maar wie tot die tijd opzoek is naar goede headphones met noise-cancelling, kan zeker nog uit de voeten met de Sony WH-1000XM3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opvolger Sony’s populaire WH-1000XM3 headphones lijkt onderweg
Sluiten