Nog een klap: Reviews Apple TV+ serie met Breaking Bad ster niet mals

Door: Noah Korevaar - 17 reacties
Aaron Paul Truth be Told Apple TV+
Afbeelding: AFP / Valerie Macon

Het zit Apple niet mee bij de lancering van Apple TV+. Het bedrijf wilde knallend van start gaan met een aantal peperdure eigen series, maar het merendeel komt er niet goed vanaf in recensies. Vooral The Morning Show kreeg het zwaar te verduren.

Op Rotten Tomatoes moet de ambitieuze serie het met een magere score van 63 procent doen. De reactie van de producenten van de show? Zij concludeerden dat de slechte recensies “afkomstig zijn van Apple-haters.” Tja.

Truth be Told

Nu is Apple klaar voor een tweede poging, in de vorm van de langverwachte miniserie Truth be Told. De op het gelijknamige zeer populaire boek gebaseerde serie gaat over een podcaster genaamd Poppy Parnell.

Haar misdaadpodcast is een groot succes, waardoor ze gevraagd wordt om een merkwaardige zaak te onderzoeken. De zaak van een veroordeelde moordenaar genaamd Warren Cave. Parnell beschuldigde hem ervan in haar podcast dat hij de vader van een identieke tweeling heeft vermoord. Al snel komt ze er echter achter dat er meer aan de hand is wanneer Cave claimt dat hij geframed is…

Apple TV+ serie opnieuw neergesabeld

Verder gaan we in ieder geval niks spoilen, maar met de cast zit het in ieder geval goed: onder andere Octavia Spencer, Aaron Paul en Lizzy Caplan spelen belangrijke rollen. Voor je direct Truth be Told aanslingert op Apple TV+ hebben we echter slecht nieuws voor je: de uit 3 afleveringen bestaande miniserie wordt volledig neergesabeld door recensenten. Ja, het is weer raak.

Robyn Bahr van The Hollywood Reporter: “Ik zou een alternatieve versie hiervan willen zien, als een bijtend familiedrama, maar deze kijk in de rechtbank die publieke opinie heet is tandloos.” Ook Tambay Obenson van IndieWire is niet echt over Truth be Told te spreken: “Het weet nooit helemaal aan de verwachtingen te voldoen die het zichzelf stelt.”

Joshua Rivera is ook teleurgesteld in de nieuwe Apple TV+ miniserie: “Er zit erg weinig spanning in, en dat verslavende ‘ik kan niet wachten om erachter te komen wat er gaat gebeuren’ gevoel dat je normaliter krijgt van true crime verhalen in het format van Serial ontbreekt hier volledig. ”

Truth Be Told pakt alles aan om maar genoeg materiaal te hebben om een heel seizoen te vullen,” aldus Alci Rengifo. De consensus lijkt dus te zijn dat de benodigde elementen voor een sterke serie zeker aanwezig zijn, maar dat de potentie niet benut wordt. IGN vat het goed samen: “Truth Be Told heeft een hoop in zijn voordeel, van een sterke cast tot een premisse die de huidige true crime podcast-rage benut. Helaas laat de uitvoering veel te wensen over. ”

Gelukkig heeft Apple in ieder geval één serie die absoluut de moeite waard is.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Laten we ook gewoon eerlijk zijn.

  Over het geheel genomen is AppleTV+ ook eigenlijk niks.
  Het is al zeker weer een week of 3 geleden dat ik de app op de AppleTV voor het laatst open heb gehad.

  Het is allemaal mooi gemaakt, daar ligt het niet aan. Maar het zijn veelal slappe verhalen en doordat de ‘gratis’ content gemengd wordt met de huur en koop content wordt het één grote onoverzichtelijke bende.

  Voorlopig niet van plan om het gratis jaarabonnement om te zetten naar een betaald abonnement. Daarvoor moet er nog heel veel veranderen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik denk dat het ook te maken heeft dat we een beetje blasé worden. Er wordt zo ongelooflijk veel geproduceerd, en de kwaliteit daarvan is regelmatig zó hoog, dat het bijna onmogelijk gaat worden de wow-factor nog te veroorzaken. Gewoon goed is niet goed genoeg meer.

 • Profielfoto
  ro_me

  tja, ‘het zit apple niet mee’ is relatief natuurlijk. En apple maakt het zich zelf wel heel moeilijk. Als je een streamingdienst begint en je heb maar een handjevol materiaal……… Netflix staat vol met 90% pulp! En dat wat wel goed is is voor de helft oud en aangekocht. Vooral in den beginne. De Amazon / Netflix strategie past beter bij zo’n dienst.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ze zullen vast wel ergens een award uitgereikt krijgen. Filmprijzen zijn ongeveer hetzelfde als keurmerken. Er is er altijd wel eentje waar je mee kunt pronken omdat deze in je voordeel prijst.

 • Profielfoto
  arno1975

  Waarom schrijft de heer Korevaar nog stukken op een Apple site? In het verleden dus meermaals gebleken dat deze man niet neutraal is.

  Wat gebeurt hier op OneMoreThing tegenwoordig? Kwam hier tot een paar maanden geleden graag lezen, maat is nu veranderd in een derderangs troll site, tot aan de schrijvers aan toe.

   

 • Profielfoto
  arno1975

  Korevaar, als je dan toch zo f***ing geilt op die sites, kijk dan even op IMDB.

 • Profielfoto
  Electr0n

  Ik hoor zoveel verschillende verhalen.
  Ga het zelf maar eens kijken om het te bepalen.

 • Profielfoto
  error

  Breaking Bad was destijds de serie die mij op Netflix kreeg. Tot nu toe heb ik nog geen ‘content’ voorbij zien komen die mij naar Apple TV+ lokt.

 • Profielfoto
  Jor1

  WHAAAT!? hier snap ik niks van.. deze serie is zelfs na 3 afleveringen al geweldig!! Hoezo neergesabeld… ik vind het een verademing.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Oei, de Chinese censuur begint hier ook al zijn intrede te doen.

  Je bedenkingen omtrent geschiktheid van deze Thomas worden gewoon weggehaald.  Wellicht dat jullie iets met de kritiek doen ipv zo ontzettend flauw reacties weghalen..

 • Profielfoto
  koen

  Shmoo op 11 december 2019 10:42
  Ze zullen vast wel ergens een award uitgereikt krijgen. Filmprijzen zijn ongeveer hetzelfde als keurmerken. Er is er altijd wel eentje waar je mee kunt pronken omdat deze in je voordeel prijst.

  Boom!

  https://www.macrumors.com/2019/12/11/apple-the-morning-show-sag-awards/

 • Profielfoto
  hagar2008

  Wat een flauw artikel. The Morning Show is zelfs genomineerd voor awards. Dus zo slecht zal het dan wel niet zijn. Het komt echt wel goed met ATV+

 • Profielfoto
  Odie

  polansky op 11 december 2019 08:29
  Laten we ook gewoon eerlijk zijn.

  Over het geheel genomen is AppleTV+ ook eigenlijk niks.
  Het is al zeker weer een week of 3 geleden dat ik de app op de AppleTV voor het laatst open heb gehad.

  Het is allemaal mooi gemaakt, daar ligt het niet aan. Maar het zijn veelal slappe verhalen en doordat de ‘gratis’ content gemengd wordt met de huur en koop content wordt het één grote onoverzichtelijke bende.

  Voorlopig niet van plan om het gratis jaarabonnement om te zetten naar een betaald abonnement. Daarvoor moet er nog heel veel veranderen.

  Praat vooral voor de jezelf, ik slinger elke vrijdag met je ongeduld de AppleTV+ app aan om TMS en For All Mankind te kijken. Ook Dickinson genoot ik enorm van. Daarbij is het gratis en zit ATV+ volledig in de startup fase, het gaat nog jaren duren voor je ze kan vergelijken met Netflix.

  maar: neersabelen is zoveel makkelijker als genieten van nieuwe dingen. Je vind Disney+ zeker ook niets, want alles al gezien? Ben je vergeten dat Netflix ook begonnen is met alleen maar middelmatige oude troep?

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  Het zal wel mijn slechte smaak zijn maar wat er op atv+ staat is echt wel dikke oké voor mij. Tevens ook nog eens met een prima beeld en geluid erbij. Netflix en Amazon gebruik ik een stuk minder de laatste weken.

 • Profielfoto
  checkpointx

  De enige manier waarop Apple TV+ een succes wordt is als ze toegang geven tot de huur/koop films op itunes, Apple zelf heeft gewoon te weinig interessante content en wat ze hebben is gericht op heel veel verschillende doelgroepen waardoor je alleen maar 1 of 2 series hebt die potentieel interessant zijn.

   

  Als ze nou eens bv 10x een huur film per maand erbij deden dan was het al een heel stuk interessanter…

 • Profielfoto
  RV

  @checkpointx… de films in itunes zijn niet Apple’s eigendom maar van de filmstudio. Toegang geven tot de huur/koop films bepaalt Apple niet. Jij verwacht trouwens wel heel veel voor € 4,95, een echte hollander

 • Profielfoto
  sjonnie

  @Odie Het is NIET gratis, het kost vijf euro per maand! Due vijf euro is dus heel goed te vergelijken met de prijzen en het bijbehorende aanbod van bijvoorbeeld Netflix. En voor vijf euro krijg je nu bij AppleTV+ dus (figuurlijk) 3x niks! Dus resumé: niet gratis en prima te vergelijken.