Plex lanceert gratis streamingdienst voor films en series

Door: Mark Hofman - 9 reacties
Plex Netflix-alternatief gratis
Afbeelding: Plex

Plex heeft vandaag officieel een eigen streamingdienst gelanceerd, waarop films en series volledig gratis te kijken zijn. Het bedrijf stelt een aanzienlijk groot aanbod beschikbaar die gebruikers per direct kunnen bewonderen.

Nu horen we je vrijwel direct denken: wat is het addertje onder het gras? En eerlijk gezegd is die er niet. De films en series van Plex zijn volledig gratis te kijken op de nieuwe streamingdienst, maar zijn wel voorzien van reclame. Maar wie een streamingdienst als Netflix niet kan veroorloven of het simpelweg vertikt om ervoor te betalen, is met Plex ontzettend goed geholpen.

Gratis films en series bekijken met Plex

Plex is van origine een platform waarbij alle media die belangrijk voor jou is op een plek te zien is. Of het nu gaat om muziek, opgenomen televisie, home video’s of podcasts: het is allemaal op één plek te vinden.Daar is vanaf nu dus ook de streamingdienst te bereiken, die beschikbaar is op alle apparaten waarop Plex ondersteund wordt. Deze dienst staat in de sidebar onder het kopje Free To Watch en is ook volledig uit te zetten wanneer je geen behoefte hebt aan de dienst.

Zoals vaak het geval is bij dit soort diensten is het aanbod bij Plex erg gevarieerd. Er staan titels tussen die je waarschijnlijk bekend voorkomen, maar er staan nog heel veel meer titels tussen waar jij nog nooit van gehoord hebt. Het bedrijf laat zelf ook weten dat het hun gebruikers een zo breed mogelijk aanbod willen bieden. Van gigantische studios tot aan indie producenten: het moet allemaal te vinden zijn op Plex.

Plex Netflix-alternatief
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Plex)

De content op de nieuwe streamingdienst is tot 1080p kwaliteit te streamen en wordt gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten. Kijk jij een film op je computer en moet je de deur uit, dan kijk je dus gewoon verder op je smartphone.

Toekomst van de streamingdienst

Plex laat op hun blog weten dat gebruikers in de eerste paar weken na lancering wel een beetje irritaties kunnen krijgen van de advertenties. Omdat het concept en het platform net zijn uitgerold is het goed mogelijk dat je verschillende keren in een film tegen dezelfde advertentie aanloopt. Dat heeft alles te maken dat het bedrijf pas echt advertenties kan gaan verkopen wanneer er meer mensen gebruik maken van de dienst.

Uiteraard is dat niet het enige dat moet veranderen in de toekomst. Het bedrijf zelf spreekt over verbeterde ondertiteling, betere manieren om content te vinden en een eigen watchlist voor de streamingdienst. Daarbij kunnen we, net als bij Netflix, verwachten dat het aanbod van Plex blijft veranderen. Er zullen soms titels verdwijnen, maar er komen ook zeker weten titels bij.

Plex Netflix-alternatief
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Plex)

Plex is te o.a. downloaden in de App Store en de Google Play Store! Heb je nog vragen over de streamingdienst, check dan zeker even hun FAQ pagina!

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Geen addertjes. Wel als je de bibliotheek bekijkt is zelfs reclame er over

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Streamen vanuit de app naar een AppleTV3 gaat niet? Jammer, maar om heel eerlijk te zijn was ik toch niet van plan om reclame te kijken, ook niet als de content gratis is.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Super-irritant; van die reclame die midden in een woord gewoon inbreekt. Na een keer of drie irriteert dat zo ongelooflijk, dat je de boel al snel geneigd bent uit te zetten.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  … en dat tijdens een van de slechtste Pink Floyd documentaires die je ooit zal zien. .;)

 • Profielfoto
  Gio

  Vanmorgen geïnstalleerd, daarna gezocht op Raging Bull van de Niro, niet gevonden. Zojuist weer eraf gegooid.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het is wel een shit load reclame die je te zien krijgt. Wellicht iets minder dan op de Amerikaanse televisie, maar echt te vaak om leuk te zijn.

 • Profielfoto
  koen

  Is er ook een Apple TV app?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat was nogal lastig om zelf uit te vinden?

   

  https://www.iculture.nl/nieuws/plex-apple-tv-app-vernieuwd/

 • Profielfoto
  Kevin

  Reclame is echt een no go. I’d rather kill myself..