Huub Everstijn
Huub Everstijn Apple Inc. 8 december 2019

Orderdatum nieuwe Mac Pro bekend gemaakt

Na een half jaar – of eigenlijk twee jaar, als je er echt over nadenkt – is de compleet vernieuwde Mac Pro van Apple eindelijk binnen handbereik. Apple heeft geïnteresseerde klanten laten weten dat zowel het werkstation als de Pro Display XDR vanaf 10 december te bestellen zullen zijn.

Toch heeft Apple ook nog veel niet bekend gemaakt. Zo is er nog veel onduidelijkheid over de mogelijke configuraties en hun respectieve prijzen. Ook de Nederlandse prijzen blijven vooralsnog onduidelijk. Tenslotte is ook de uiteindelijke leverdatum nog niet bekend.

Flinke prijzen voor Mac Pro en Pro Display

Je kunt er nog steeds vanuit gaan dat het basissysteem 5.999 dollar gaat kosten. Voor die prijs krijg je een acht-core Xeon, 32 GB RAM, een 256 GB SSD en Radeon Pro 580X grafische kaart. Die prijzen zullen – Apple kennende – flink omhoog springen als je een zwaardere machine nodig hebt, vooral als je van het maximale RAM-geheugen van 1,5 TB wilt profiteren. Gelukkig kun je dat geheugen, en ook de opslag, wel later zelf toevoegen.

De prijs van de Pro Display XDR is gemakkelijker te achterhalen. Die begint bij 4.999 dollar voor een standaardmodel en 5.999 dollar voor de versie met nano-textuurglas, dat reflectie vermindert zonder toevlucht te nemen tot een coating. En ja, dan hebben we het nog niet over die beruchte monitor-stand. Die maakt je maar liefst 999 dollar lichter als de standaard VESA-mount van 199 dollar niet werkt voor je.

De nieuwe Mac Pro (klik/tap voor groter).
De nieuwe Mac Pro (klik/tap voor groter).

Mac pro alleen voor de Pro

De prijzen laten duidelijk weerspiegelen dat Apple de Mac Pro alleen voor de echter grote jongens, de echte Pro’s, heeft ontwikkeld. Dat geldt ook voor de Pro Display XDR. Die is slechts bedoeld voor mensen die anders zouden opspringen voor een referentiemonitor in het vijfcijferige bereik.

Ze zijn waarschijnlijk bedoeld voor het soort persoon wiens computerbudget triviaal is. Zoals bijvoorbeeld bij een top-DJ.

Lees meer over de Mac Pro ➔ Officieel: nieuwe Mac Pro vanaf december 2019 verkrijgbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Orderdatum nieuwe Mac Pro bekend gemaakt
Sluiten