Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 11 december 2019

Optionele Mac Pro wieltjes duurder dan iPad en Apple Watch Series 5

De nieuwe Mac Pro en de daarbij horende Pro Display XDR van Apple zijn gisteren in de verkoop gegaan. Waar het sindsdien vooral om gaat, is de prijs. De krachtpatser is namelijk één van de duurste producten die Apple ooit op de markt heeft gebracht. Zeker als je voor de meest extreme versie gaat en deze ook nog eens op wieltjes zet.

Er zit nogal een verschil tussen de vanafprijs en de duurst mogelijk versie. Voor de basisversie van de de Mac Pro betaal je 6.499 euro. Je krijgt dan een 3,5-GHz 8-core processor van Intel, 32 GB DDR4-geheugen, een Radeon Pro 580X met 8 GB GDDR5-geheugen en 256 GB SSD-opslag. Zeker geen misselijke machine, maar dit is slechts het begin.

Ultieme Mac Pro kost dik 60.000 euro

Vervolgens kun je de Mac Pro zelf configureren tot een monsterlijk apparaat met maximaal een 28-core processor, 1,5 TB DDR4-geheugen, twee Radeon Pro Vega II Duo videokaarten, 4 TB SSD-opslag en een Apple Afterburner-kaart. Dit doet wel wat met de prijs, want de ultieme versie van de Mac Pro komt dan uit op bijna 62.500 euro. Dat is inclusief de roestvrij stalen behuizing met wieltjes, en daar is nogal wat om te doen.

Mac Pro en Pro XDR Scherm
Klik/tap voor groter.

Deze optie kost je namelijk 480 euro. Op een totaalbedrag van dik 60.000 euro valt dit misschien niet zo op, maar waarom zijn ze zo prijzig? En heb je het echt nodig? De Mac Pro is standaard voorzien van voetjes, maar ook van handvaten. Mocht je de machine moeten verplaatsen, dan is dat dus ook zonder wieltjes goed mogelijk. Waarom zou je er bijna 500 euro voor betalen om je Mac Pro te laten rollen?

Niet alleen de wieltjes zijn duur

Voor datzelfde bedrag kun je ook twee setjes AirPods Pro kopen. Of een nieuwe iPad. En zelfs een Apple Watch Series 5. De wieltjes zijn overigens niet de enige accessoire die opvallend prijzig zijn. Ook voor de Pro Stand die bij de Pro Display XDR hoort moet je flink in de buidel tasten. Deze kost je namelijk 1.099 euro. Het scherm zelf kost overigens 5.499 euro of 6.499 euro wanneer je de versie neemt met glas dat is voorzien van nanotextuur.

Onderaan de streep kun je voor de ultieme versie van de Mac Pro met Pro Display XDR dus meer kwijt zijn dan voor een luxe uitgerust Tesla Model 3. En die heeft dan net zoveel wielen.

Reageer op artikel:
Optionele Mac Pro wieltjes duurder dan iPad en Apple Watch Series 5
Sluiten