Night
Night Diensten 24 december 2019

OneMoreThing wenst iedereen fijne, gezellige en ook muzikale Kerstdagen

Het zijn de laatste uurtje voor de Kerst, dus het huis is bij de meeste mensen feestelijk aangekleed en alles wordt in gereedheid gebracht voor een heerlijk Kerstfeest samen met vrienden of familie. Snel nog even de laatste inkopen doen en je afvragen of je niets vergeten bent. Heb je er ook aan gedacht wat je nodig voor dat laatste beetje extra sfeer?

Wij denken dan gelijk aan lekkere Kerstmuziek. En om het gemakkelijk te maken voor je, hebben we vast de leukste Apple Music kerst afspeellijsten voor je op een rij gezet. Diverse smaken, dus voor ieder wat wils!

De klassieke Kerst evergreens

Kerstmis is een feest vol tradities. Vandaar dat we aftrappen met een playlist, boordevol met all-time kerst classics. Rudolph the Red-Nosed Reindeer, Feliz Navidad en Deck the Halls … je kent ze vast allemaal al. Begin maar vast mee te neuriën met deze drie en een half uur durende traditionele Kerst playlist. 

Popmuziek met een Kerstsausje

Zijn al die nostalgische Kerst-classics niet aan jou besteed of hoor je die liedjes liever in een eigentijds jasje? In de afspeellijst Kerstpop worden de bekende klassiekers gezongen door bekende eigentijds artiesten. Met bijna zes uur moderne Kerstmuziek kom je op Kerstavond niets tekort.

 

Kerst popsongs
Klik/tap voor groter.

Kerstplaylists per muziekgenre

We zijden het al in de intro: Apple Music heeft voor elk wat wils? Naast de bovengenoemde playlists heeft Apple nog diverse kerstlijsten samengesteld per genre. Zo kun je kiezen voor Swingklassiek, croonerssoulR&BalternativecountryhardrockLatinpunkindierock ’n roll … zelfs Keltisch heeft een eigen plekje gekregen.

Hollandse (Kerst)hits

Zijn al die commerciële Engelstalige Kersthits niets voor jou en hoor jij liever Django Wagner of andere Hollandse sterren Kerstliedjes zingen dan die eeuwige Mariah Carey en Wham? Niets mis mee. Ook jij komt deze Kerst prima aan je trekken met de Hollandse Nieuwe Kersthits. Gewoon lekker Hollands. 

 

Kerstalbums

Naast de vele afspeellijsten die speciaal zijn samengesteld voor de Kerstdagen, hebben een aantal artiesten ook een kerstalbum uitgebracht. Kerst is immers de tijd van vrede op aarde, samenzijn met je naasten en commercieel binnenlopen. We kwamen een aantal favorieten tegen, zoals Mariah CareyMichel BubléRobbie WilliamsFrank SinatraElvis maar ook ‘apartere’ klanken zoals van The Brain Setzer Orchestra.

Kerst voor de kids

Vooral op muziekgebied blijft de Kerst voornamelijk een Amerikaans en Engelstalig feestje. En hoewel de kindjes van tegenwoordig al een aardig woordje YouTube-Engels spreken, blijven Oh Denneboom en De Herdertjes Lagen Bij Nachte toch net wat gemakkelijker zingbaar. Hoewel de afspeellijst Kerst Kids Hits ook wat Engelstalige nummers wat Engelstalige nummers bevat, maken Jan en Monique Smit, Ernst, Bobby en de Rest en Kinderen voor Kinderen er deze Kerst ook een vrolijk kinderfeest van.

Bonustip: Vader Abraham!

We sluiten af met onze bonustip: een oer-Hollandse kerst-LP uit 1974 die sinds kort ook op de streamingdiensten is te vinden. Een hele generatie Nederlandse kinderen werd opgevoed met de kerstmuziek van Vader Abraham: speciaal voor hen staat de Vader Abraham Kerst Show ook op Apple Music.

 

Klik tap voor groter.

Zijn we nog Kerstafspeellijsten vergeten? Deel ze dan in de reacties hieronder!

Langs deze weg wenst het team van OneMoreThing iedereen Fijne Feestdagen!

Reageer op artikel:
OneMoreThing wenst iedereen fijne, gezellige en ook muzikale Kerstdagen
Sluiten