Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen App Store 10 december 2019

Nieuwe update macOS: Muziek bedienen vanaf iPhone en meer

Apple heeft vandaag een nieuwe update voor mac-gebruikers gelanceerd. MacOS 10.15.2 bevat voornamelijk bugfixes. Verwacht dus ook geen grote veranderingen, maar toch brengt Apple wat verbeteringen naar Mac die we het noemen waard vinden. Lees hier wat je kunt verwachten van de update.

MacOS 10.15.2 is een typische ‘bugfix’-update, als we de release notes van Apple mogen geloven. Zoals wel vaker brengt het mac-fabrikant een update uit om bepaalde problemen op te lossen. Daarvan lijken nu vooral bugs met de foto’s-app en mail-app aan de beurt te zijn. Ongeveer tegelijkertijd is iOS 13.3 gelanceerd.

Muziek bedienen vanaf iPhone in macOS 10.15.2

Toch heeft Apple een kleine, nieuwe functie toegevoegd die zomaar eens heel prettig kan zijn. Gebruikers van de Muziek-app, die de vervanger van het verouderde iTunes is, kunnen hun muziek namelijk vanaf hun iPhone of iPad bedienen. Apple schrijft dat het gaat om een functie rondom ‘Apple Remote’. Die iOS-app kun je installeren uit de App Store. Voorheen werkte het alleen als afstandsbediening van je Apple TV. Vanaf nu bedient het dus ook je muziek op macOS.

tvOS 12 iOS 12 remote
Klik/tap voor groter.

Overigens is het vanaf deze update ook mogelijk om de tv-app op een Macbook of ander mac-model te bedienen via een iPhone. Het is in macOS 10.15.2 de enige toevoeging die ‘nieuw’ te noemen is. Verdere veranderingen zijn voornamelijk bugfixes, op een verandering in de Muziek-app na. Daar kun je opnieuw met een kolomweergave werken, schrijft Apple.

Bugfixes in nieuwe update

Apple heeft onder andere de volgende bugfixes aangekondigd bij de update van macOS:

  • De kolomweergave in de Muziek-app kan weer worden gebruikt voor het beheren van de muziekbibliotheek
  • Bepaalde .AVI- en .MP4-bestanden werden als niet-ondersteund werden weergegeven, dat is opgelost
  • Er is een probleem verholpen waarbij zojuist aangemaakte mappen niet werden weergegeven in de albumweergave
  • Een oplossing voor een bug waarbij het voorkeurenvenster van Mail in macOS met een leeg venster opende
  • Verwijderde e-mails konden mogelijk niet ongedaan worden gemaakt, dat is opgelost
  • De betrouwbaarheid van het synchroniseren van boeken en audioboeken naar je iPad of iPhone via de Finder is verbeterd
  • Er is een probleem verholpen waarbij herinneringen mogelijk in een onjuiste volgorde werden weergegeven in de slimme lijst Vandaag in de app Herinneringen.
  • Er is een probleem verholpen dat kon leiden tot langzame typprestaties in de app Notities

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe update macOS: Muziek bedienen vanaf iPhone en meer
Sluiten