Nieuwe Mac Pro en Pro Display XDR nu te bestellen

Door: Dennis Hoogeveen - 13 reacties
Mac Pro en Pro XDR Scherm
(Afbeelding: Apple)

De nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR zijn door Apple in de verkoop gedaan. Al langere tijd weten we dat de grote update van de Mac Pro in de schappen komt te liggen. Vanaf vandaag is nieuwe krachtpatser te bestellen in de webshop van Apple of in de Apple Store app.

Dankzij de lancering in de winkel weten we ook hoeveel geld Apple voor de Mac Pro en het Pro Display XDR vraagt. Dat is uiteraard afhankelijk van de specificaties, maar het basismodel begint op 6.499 euro. Daarvoor krijg je een 8-core Intel Xeon w-processor van 2,5 Ghz en 32GB DDR4-geheugen. Zoals bekend kun je helemaal losgaan op de configuratie. Wie geen genoegen neemt met de standaardspecificaties, kan namelijk uitbreiden naar een processor tot 28 cores en 1,5TB aan werkgeheugen.

Mac Pro en Pro Display XDR te koop: de prijzen

Het nieuwe 32-inch beeldscherm van Apple ligt ook vanaf vandaag in de schappen. Met standaardglas betaal je er 5.499 euro voor, en wie liever gaat voor glas met nanotextuur mag er 6.499 euro voor neerleggen. Apple belooft dat het dat de Pro Display XDR een extreme dynamic range heeft, met bovendien een 6k-resolutie (6016 x 3384 pixels). Verder is het scherm 40 procent groter dan de iMac 5K-monitor en heeft een anti-reflecterende coating. Het design past bij het ‘rasp’-design van de Mac Pro. Dat is niet alleen leuk voor het oog, maar is ook functioneel: daardoor kan de monitor efficiënt gekoeld worden.

Pro XDR Scherm
De Apple Pro Display XDR in actie. Afbeelding: Apple.

Vergeet overigens niet dat je ook nog de beruchte stand bij het scherm kunt kopen, als de standaard VESA-mount niet voldoet aan je eisen. De stand kost 1.099 euro, en dat is inmiddels een veelbesproken dingetje. De prijzen laten duidelijk zien dat Apple de Mac Pro alleen voor de echte grote jongens, de echte Pro’s, heeft ontwikkeld. Dat geldt ook voor de Pro Display XDR. Die is slechts bedoeld voor mensen die anders zouden opspringen voor een referentiemonitor in het vijfcijferige bereik. Apple hoopt hiermee de creatieve sector opnieuw aan te spreken.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  thebest07111

  1.5TB RAM voor 30K!!!
  Dan ben je echt niet helemaal goed in je bovenkamer als je dat gaat bestellen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  iOS 13 update staat ook klaar! Veel belangrijker.

 • Profielfoto
  Gio

  Duurste uitvoering kost €62.419,- 😱

  Ik zie dat de Mac Pro rack is toegevoegd, die had ik nog niet eerder gezien.

 • Profielfoto
  Paul Scheepers

  Als je bedenkt wat een zzp timmerman moet afrekenen voor een nieuwe bus met gereedschap, dan valt het allemaal wel mee toch…?

 • Profielfoto
  Gio

  Scherm met stand €7.598,-
  Totaalbedrag wordt dan €70.017,- 🤔

 • Profielfoto
  McWouter

  Och. Je kan voor dat bedrag ook een halve banaan die op een muur is vastgeplakt met tape kopen..

 • Profielfoto
  Melle

  De Mac Pro die wij willen komt op 17k inclusief scherm. Scherm is duur voor ons omdat we dat eigenlijk niet nodig hebben, en er niet sneller of beter door werken. De 10k voor de Mac Pro is een ander verhaal – dat betekent wel rechtstreekse tijd en snelheidswinst…

 • Profielfoto
  Afroman

  thebest07111 op 10 december 2019 19:17
  1.5TB RAM voor 30K!!!
  Dan ben je echt niet helemaal goed in je bovenkamer als je dat gaat bestellen.

  Dan ben jij niet de doelgroep

 • Profielfoto
  SvS

  McWouter op 10 december 2019 19:42
  Och. Je kan voor dat bedrag ook een halve banaan die op een muur is vastgeplakt met tape kopen..

  +1:)

 • Profielfoto
  RW076

  Geen 8TB, dat gaat nog even wachten worden dan. Ben benieuwd naar de Rack versie ook. Dat maakt het al een beetje minder erg om te wachten op de 8TB.

 • Profielfoto
  Night

  Je kan ook zelf RAM bijprikken, meen ik.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Afroman op 10 december 2019 20:22

  thebest07111 op 10 december 2019 19:17
  1.5TB RAM voor 30K!!!
  Dan ben je echt niet helemaal goed in je bovenkamer als je dat gaat bestellen.

  Dan ben jij niet de doelgroep

  Nee, dat zijn de Armin van Buurens onder ons die €1000 fooi geven op een glas wijn;-)

 • Profielfoto
  Richard from Rotterdam

  Tsja, als ik me bedenk wat ik in 2010 betaald heb voor mijn huidig Mac Pro en hoe lang dat apparaat inmiddels mee gaat (inclusief verdere uitbreiding met andere videokaart, SSD schijven, geheugen etc) is deze echt niet zo gek veel duurder.

  En dat scherm? Veel geld maar dat was in 2004 mijn 30 inch cinema display ook. En die heb ik vorig jaar pas vervangen. Door een hele goedkope 32 inch AOC weliswaar…