Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 13 december 2019

Nederlandse leveranciers willen keurmerk refurbished MacBooks en iPads

De Nederlandse leveranciers van refurbished Apple-producten willen een keurmerk voor refurbished MacBooks en iPads gaan invoeren. Het gaat om de bekende leveranciers Forza Refurbished, leapp, Renewd, SWOOP en iUsed. Als een product het keurmerk draagt, dan kan de klant ervan uitgaan dat het apparaat een bepaalde inspectie doorlopen heeft.

Mocht je als bedrijf straks het keurmerk willen presenteren op refurbished MacBooks en iPads, dan moet je ervoor gezorgd hebben dat de producten op vijftig punten gecontroleerd zijn. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn de status van de accu, het scherm, het besturingssysteem, de touchfunctionaliteiten, de cameralens, de microfoon en de werking van de verschillende interfaces.

Keurmerk voor refurbished MacBooks en iPads

Het instituut TÜV Nederland heeft de taak op zich genomen om technische audits uit te voeren bij de leveranciers. Zodoende wil het instituut controleren of de nieuwe checklijst goed doorlopen en aangehouden wordt, met als doel te voorkomen dat er gesjoemeld wordt.

Phil Schiller Google Chromebook
Klik/tap voor groter.

Bedrijven die het keurmerk voeren moeten bovendien een garantieperiode van twee jaar afgeven op de refurbished MacBooks en iPads. EDR Credit Services controleert ondertussen de financiële positie van de deelnemende bedrijven. Daaronder vallen aspecten als solvabiliteit, vermogenspositie, omzet, resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten. Zodoende moet er zekerheid aan klanten geboden kunnen worden, zodat ze ook niet voor verrassingen komen te staan.

Het keurmerk voor refurbished MacBooks en iPads is een initiatief van Techniek Nederland. De ondernemersorganisatie heeft eerder al met enkele bedrijven een soortgelijk keurmerk opgezet voor iPhones. De iPhone is nog altijd een ontzettend populair product als het om refurbished artikelen gaat.

Er zit verder nog een reden achter de keurmerken. De bedrijven die dergelijke producten aanbieden willen graag een beter imago scheppen nadat de Consumentenbond eerder constateerde dat de kwaliteit van de refurbished iPhones ondermaats was, terwijl de prijzen niet veel lager waren dan nieuwe iPhone-modellen.

Reageer op artikel:
Nederlandse leveranciers willen keurmerk refurbished MacBooks en iPads
Sluiten