Jelle van Es
Jelle van Es App Store 20 december 2019

Mario Kart Tour door Nintendo eindelijk voorzien van multiplayer-functie

Mario Kart Tour werd een tijdje geleden gelanceerd. En eigenlijk was het gelijk een groot succes. In een maand tijd werd de game al meer dan 120 miljoen keer gedownload. Toch ontbrak er nog wel iets aan.

En dat was een multiplayer voor de game. Tot op heden kon je Mario Kart Tour enkel spelen tegen de computer. En soms tegen de AI die net deed alsof het een vriend of vriendin van je was. Het was al duidelijk dat de multiplayer uiteindelijk zou komen en nu is het zover.

Speel Mario Kart Tour tegen elkaar

Want inmiddels heeft Nintendo een beta voor de multiplayer van Mario Kart Tour gelanceerd. In eerste instantie kan nog maar een kleine doelgroep met de multiplayer aan de slag om te kijken of alles werkt. Het is op dit moment enkel nog beschikbaar voor iedereen die een Gold Pass heeft. Dat is een abonnementsservice die zo’n vijf euro per maand kost. Naast toegang tot deze nieuwe multiplayerbeta heb je dan ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de 200cc racemodus en andere bonussen.

Klik/tap voor groter (Afbeelding: Nintendo)

Tijdens deze eerste fase waarschuwt Nintendo nog wel voor problemen. Omdat het een beta is, kun je diverse bugs tegen komen. Daarnaast moet je niet gek opkijken wanneer je records of andere content op een bepaald moment gewist worden. Ook waarschuwt Nintendo er voor dat met het spelen van deze beta het er voor kan zorgen dat de batterij sneller leeg raakt en je smartphone sneller warm wordt. Maar hey, dan kun je wel rode schilden gooien op je vrienden en natuurlijk vreemden. Hopelijk heeft Nintendo snel het idee dat de resultaten in orde zijn en kan de rest van de wereld ook met de game aan de slag. Want laten we eerlijk zijn, met een directe multiplayer is dit gelijk een game die een stuk interessanter is.

Wil je meer lezen over de game? Lees dan ook: Mario Kart Tour meest gedownloade iPhone-game van 2019

Reageer op artikel:
Mario Kart Tour door Nintendo eindelijk voorzien van multiplayer-functie
Sluiten