Mario Kart Tour meest gedownloade iPhone-game 2019

Door: Dennis Hoogeveen - 3 reacties
Mario Kart Tour 16x9
(Afbeelding: Nintendo)

Mario Kart Tour is het meest gedownloade gratis iPhone-spel in heel 2019. Dat blijkt uit gegevens die Apple vandaag publiceerde. De game van Nintendo verscheen pas later dit jaar. Het is daarom des te opvallender dat het in heel 2019 het meest gedownloade spelletje voor op de iPhone is.

Apple heeft vandaag een lijst vrijgegeven met app-hitlijsten, gesorteerd op het aantal downloads. Bovenaan die lijst prijkt Mario Kart Tour, dat gratis is te downloaden uit de App Store. Nintendo weet daarmee concurrenten als Call of Duty en zelfs het onder jongeren razend populaire spelletje Fortnite te verslaan. Deze maand nog is er binnen de game een multyplayer-optie live gegaan. Die is overigens alleen te spelen met een betaalde Gold Pass, dus helemaal gratis is de game niet.

Mario Kart bovenaan de hitlijst

Waarschijnlijk teert Nintendo met het uitbrengen van Mario Kart op de iPhone op een achterban die het nostalgische gevoel van vroeger weer wil beleven. Dat het bedrijf daarin slaagt, blijkt wel uit het aantal downloads. Apple maakt niet bekend hoe vaak een app precies is gedownload. Wel weten we dat concurrent Call of Duty in de eerste week zo’n honderd miljoen keer gedownload is. Een record voor een iPhone-gamelancering.

"<yoastmark

Het grote succes van Nintendo is eigenlijk de enige verrassing uit de top-10 van meest gedownloade games. De lijst van de populairste gratis iPhone-games ziet er als volgt uit:

 1. Mario Kart Tour
 2. Color Bump 3D
 3. aquapark.io
 4. Call of Duty: Mobile
 5. BitLife – Life Simulator
 6. Polysphere – art of puzzle
 7. Wordscapes
 8. Fortnite
 9. Roller Splat!
 10. AMAZE!!

De lijst met meest succesvolle betaalde iPhone-games uit de App Store ziet er vanzelfsprekend anders uit. Daar staat nog altijd Minecraft op nummer 1, gevolgd door games als Plague Inc. en Rebel inc. Ook hier maakt Apple niet bekend hoe vaak een game precies gedownload is. We weten bovendien niet hoeveel spelers een in-app-aankoop hebben gedaan in Mario Kart Tour.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  computer space

  Helaas ook de meest verwijderde app. Wat een flutspel.

 • Profielfoto
  hummel003

  Wanneer komt deze naar België?

 • Profielfoto
  dolfke

  Nog steeds hier niet verkrijgbaar…