Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 20 december 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple stelt 8TB optie een week na lancering beschikbaar voor de Mac Pro

Apple heeft de Mac Pro configurator voorzien de 8TB SSD optie, zo is te zien in de webshop van het bedrijf uit Cupertino. De optie, die vorige week nog niet beschikbaar was bij lancering, kost je €3120 extra op het basismodel van 256GB.

Ter vergelijking: de upgrade naar 8TB voor de 16-inch MacBook Pro kost je €2640 extra bovenop het basismodel van 512GB. Dat zorgt ervoor dat de totaalprijs van de MacBook Pro op €5839 terecht komt. Ga je voor het basismodel van de Mac Pro, met de 8TB optie, dan betaal je €9616.

Extra opties voor de Mac Pro

Met de komst van de 8TB optie is het mogelijk om je Mac Pro nog meer samen te stellen. Binnenkort komen daar nog eens twee extra opties bij. In de webshop van Apple staan er twee upgrades in het rijtje met de tekst “binnenkort beschikbaar”:

  • Radeon Pro W5700X met 16 GB GDDR6-geheugen
  • Tweemaal Radeon Pro W5700X met elk 16 GB GDDR6‑geheugen

Verder is het uiteraard mogelijk om ook het werkgeheugen en de processor aan te passen. Op het gebied van werkgeheugen kan de Mac Pro tot 1,5 TB bieden, maar die optie is alleen beschikbaar wanneer je de processor voorziet van 24 of 28 cores. Doe je dat niet, dan is het werkgeheugen tot 768GB op te waarderen. De processor is maximaal te voorzien met een 2,5-Ghz 28-core Intel Xeon W-processor met Turbo Boost tot wel 4,4 GHz.

Op grafisch gebied is de Mac Pro binnenkort dus nog verder op te waarderen, maar op dit moment is het maximaal mogelijk om tweemaal een Radeon Pro Vega II Duo met elk 2x 32GB HBM2-geheugen toe te voegen.

Mac Pro en Pro XDR Scherm
Klik/tap voor groter.

De 8TB optie voor de Mac Pro is niet aangekondigd, maar lijkt stilletje toegevoegd te zijn. Dit nadat Apple de optie ook beschikbaar stelde voor de 16-inch MacBook Pro.

Wieltjes, Magic Mouse en meer

Op de Mac Pro zijn op dit moment nog voor veel meer opties te kiezen. Zo is het mogelijk om het apparaat te voorzien van Apple Afterburner: een PCIe-versnellingskaart die het decoderen van ProRes- en ProRes RAW-codecs overneemt in Final Cut Pro X, QuickTime Player X en ondersteunde apps van andere ontwikkelaars. Dit kost nog eens €2400 extra.

Over Final Cut Pro X gesproken: het programma is ook direct bij je Mac Pro te bestellen. Dit is mogelijk voor de prijs van €329,99. En wanneer je in een muzikale bui bent is het ook mogelijk om Logic Pro X daar ook nog bij te nemen, dat kost je vervolgens €229,99.

Als laatste opties is het dus ook mogelijk, zoals we eerder al melden, om wieltjes onder je Mac Pro te zetten. Dat kost je €480 extra. Het Magic Keyboard en de Magic Mouse worden beiden meegeleverd. Heb je liever de Magic Trackpad 2, dan kost dat je nog eens €50.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple stelt 8TB optie een week na lancering beschikbaar voor de Mac Pro
Sluiten