Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 december 2019

Na T-Mobile nu ook KPN met onbeperkt mobiele data

Steeds meer mobiele providers bieden een abonnement met onbeperkt mobiele data. Tele2 was ooit de eerste, T-Mobile volgde en bracht het onder de aandacht bij de mainstream en nu biedt ook KPN een unlimited bundel aan. Deze kost € 37,50 per maand bij een tweejarig abonnement. Dat is inclusief onbeperkt bellen.

Unlimited data, zoals KPN de bundel noemt, was al enige tijd beschikbaar voor klanten die ook internet, bellen en televisie voor thuis afnemen. Nu kan iedereen echter de bundel met onbeperkt mobiele data nemen. Klanten die al diensten van de provider hebben, krijgen € 7,50 korting per maand.

Voorwaarden KPN Unlimited data

Is onbeperkt echt onbeperkt? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van hoe je naar die term kijkt. Iedere klant start de dag met 5 GB data op de hoogste snelheid. Is die op? Dan kun je gratis aanvullers van 1 GB kopen via een SMS of de KPN-app. Dit is een bekend model, want ook Tele2 en T-Mobile werken op deze manier. Een klein verschil is dat aanvullers bij T-Mobile alleen via de app te activeren zijn. SMS is geen optie.

Per maand kun je met het unlimited-abonnement van KPN maximaal 20 GB roamen in de EU. Gebruik je meer dan 20 GB? Dan verlaagt de provider de internetsnelheid naar 64 Kb/s downloadsnelheid en 32 Kb/s uploadsnelheid, maar blijf je wel gewoon bereikbaar.

Unlimited data vergeleken

Welke Nederlandse provider heeft de beste aanbieding? Dat hangt van een aantal dingen af. Natuurlijk is de kwaliteit van het netwerk van belang, maar ook de limiet die je in de EU mag gebruiken, loopt uiteen. Wij hebben de drie providers die onbeperkt mobiele data aanbieden op een rij gezet. Bij de vergelijking is steeds gekozen voor een sim-only van twee jaar, met onbeperkt bellen en SMS, zonder extra kortingen. Vodafone/Ziggo biedt geen bundel met onbeperkt mobiele data.


Reageer op artikel:
Na T-Mobile nu ook KPN met onbeperkt mobiele data
Sluiten