Na T-Mobile nu ook KPN met onbeperkt mobiele data

Door: Raymon Mens - 9 reacties
KPN
Afbeelding: PIxabay, bewerking: OMT

Steeds meer mobiele providers bieden een abonnement met onbeperkt mobiele data. Tele2 was ooit de eerste, T-Mobile volgde en bracht het onder de aandacht bij de mainstream en nu biedt ook KPN een unlimited bundel aan. Deze kost € 37,50 per maand bij een tweejarig abonnement. Dat is inclusief onbeperkt bellen.

Unlimited data, zoals KPN de bundel noemt, was al enige tijd beschikbaar voor klanten die ook internet, bellen en televisie voor thuis afnemen. Nu kan iedereen echter de bundel met onbeperkt mobiele data nemen. Klanten die al diensten van de provider hebben, krijgen € 7,50 korting per maand.

Voorwaarden KPN Unlimited data

Is onbeperkt echt onbeperkt? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van hoe je naar die term kijkt. Iedere klant start de dag met 5 GB data op de hoogste snelheid. Is die op? Dan kun je gratis aanvullers van 1 GB kopen via een SMS of de KPN-app. Dit is een bekend model, want ook Tele2 en T-Mobile werken op deze manier. Een klein verschil is dat aanvullers bij T-Mobile alleen via de app te activeren zijn. SMS is geen optie.

Per maand kun je met het unlimited-abonnement van KPN maximaal 20 GB roamen in de EU. Gebruik je meer dan 20 GB? Dan verlaagt de provider de internetsnelheid naar 64 Kb/s downloadsnelheid en 32 Kb/s uploadsnelheid, maar blijf je wel gewoon bereikbaar.

Unlimited data vergeleken

Welke Nederlandse provider heeft de beste aanbieding? Dat hangt van een aantal dingen af. Natuurlijk is de kwaliteit van het netwerk van belang, maar ook de limiet die je in de EU mag gebruiken, loopt uiteen. Wij hebben de drie providers die onbeperkt mobiele data aanbieden op een rij gezet. Bij de vergelijking is steeds gekozen voor een sim-only van twee jaar, met onbeperkt bellen en SMS, zonder extra kortingen. Vodafone/Ziggo biedt geen bundel met onbeperkt mobiele data.

 DaglimietGratis aanvullersAanvullen viaLimiet EUPrijs/maand (2jr)
Tele25 GB1 GBApp/web15 GB€ 25,-
T-Mobile5 GB1 GBApp/web18 GB€ 30,-
KPN5 GB1 GBSMS + App/web20 GB€ 37,50,-

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Yosemite

  Jammer dat al die onbeperkte abonnementen zo beperkt zijn in de EU. Met mijn 50 GB bundel kan ik alle 50 GB in de EU gebruiken.

 • Profielfoto
  frenz

  Tele2 kun je ook aanvullen via sms. Ik heb een opdrachten scrip die dat bijna automatisch doet 😀

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Unlimited is helemaal niet onbeperkt. Gaat er iemand deze bedrijven nog aanklagen voor valsheid in adverteren?

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  IcyDragon68 op 16 december 2019 02:00
  Unlimited is helemaal niet onbeperkt. Gaat er iemand deze bedrijven nog aanklagen voor valsheid in adverteren?

  Het ís toch onbeperkt??

   

   

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Yosemite op 15 december 2019 22:22
  Jammer dat al die onbeperkte abonnementen zo beperkt zijn in de EU. Met mijn 50 GB bundel kan ik alle 50 GB in de EU gebruiken.

  Dat zijn de regels. Om te voorkomen dat je ergens een goedkoop abonnement in een goedkoop land neemt. Niet helemaal vrij verkeer van diensten en goederen. Want andersom komen mensen uit Europese lage lonen landen wel hier werken (en nemen doorgaans het geld mee terug).

  Ben overigens net overgestapt van KPN naat T-mobile. Jammer KPN!

 • Profielfoto
  Harro

  ‘Vroeger’ ten tijde van de eerste smartphones had KPN ook onbeperkte data abonnementen. Ik had er één voor nog geen 13 euro per maand… Jaren gebruik van gemaakt. Tot een jaar of 2 terug het werd omgezet in een 10 gb abonnement… Voor nog steeds 13 euro nog wat😉

 • Profielfoto
  Yosemite

  Niet alleen bij KPN. Toen ik in 2008 de iPhone 3G kocht bij T-Mobile zat daar ook onbeperkt internet bij. In tegenstelling tot KPN was er bij T-Mobile toen geen Fair Use Policy.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Je koopt een auto die 185 km/uur kan.

  Maar let op: als je dat vaker dan vijf keer per dag wilt halen moet je eerst een SMS naar de dealer sturen als je nog een keer hard wilt rijden.

  En als je de grens over gaat mag je het maar drie keer per dag.

  Anyway: er zijn dus gevallen waarbij die extra 1GB bundels het niet zullen doen voor je. Als je een dikke uploadt wilt doen die de 1GB overschrijdt, en je hebt je 5GB al verbruikt is je ‘unlimited’ opeens niet zo onbeperkt meer, en ga je heeeeeeeeeeel veel geduld moeten hebben.

 • Profielfoto
  Harro

  Yosemite op 16 december 2019 23:02
  Niet alleen bij KPN. Toen ik in 2008 de iPhone 3G kocht bij T-Mobile zat daar ook onbeperkt internet bij. In tegenstelling tot KPN was er bij T-Mobile toen geen Fair Use Policy.

  Inderdaad, wel een fair use policy bij kpn. Nooit wat van gemerkt trouwens. Als mijn vaste internet (ziggo) er weer eens uit lag gebruikte ik gewoon mijn telefoon als ‘hotspot’ (tethering). Dat mocht dan officieel niet, maar nooit last gehad.