Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 20 december 2019
Leestijd: 2 minuten

KPN biedt 1Gbit/s-abonnement vanaf maart 2020 aan

Vanaf maart 2020 start KPN met het aanbieden van 1Gbit/s abonnementen op zijn glasvezelnetwerk. De uitrol van het abonnement start in de grote steden en moeten uiteindelijk beschikbaar worden door het hele land.

Op de website van KPN wordt duidelijk dat circa 1,5 miljoen mensen in maart al voorzien zouden moeten zijn van de internetsnelheid. Vervolgens is het de bedoeling dat er dan aan de uitrol gaat beginnen voor de rest van het land. Iedereen met een glasvezelaansluiting zou dus toegang moeten hebben tot een internetsnelheid van 1Gbit/s.

KPN biedt 1Gbit/s snelheid vanaf maart 2020 aan

De nieuwe snelheid komt voor consumenten, zakelijke en wholesale klanten van KPN beschikbaar. De eerste mensen kunnen daar dus al vanaf maart mee aan de slag. In het persbericht meldt KPN dat eerst de inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en in tientallen andere plaatsen aan de slag kunnen gaan met de snelheid. Welke plaatsen dat overigens zijn wordt niet benoemd.

Volgens de Chief Technology and Digital Officer van KPN, Babak Fouladi, om te “investeren in glasvezel om tot ver in de 21ste eeuw Nederland van een veilig en snel digitaal netwerk te voorzien”. Verder meldt hij:

“Heel mooi dat we onze klanten toegang kunnen geven tot een razendsnelle gigabit verbinding”

Investeren in glasvezel

Dit is volgens KPN de eerste stap in het grotere geheel. De komende jaren is het bedrijf van plan om glasvezel massaal uit te rollen en te blijven innoveren in de technologie die daarmee gepaard gaat. Glasvezel staat erom bekend om de hoogste kwaliteit te leven en is daarbij ook nog duurzaam. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat er geen stroomsignaal over de glasvezelkabel gaat, maar een lichtsignaal. Dit zorgt ervoor dat er veel minder elektriciteit verbruikt hoeft te worden.

Glasvezel is wat dat betreft ook hét middel om de toenemende datagroei aan te kunnen. Het is geen geheim dat er steeds intensiever gebruik wordt gemaakt van het internet en dat ook het aantal apparaten blijft groeien. Daarbij hebben gaming, virtual reality en artificial intelligence ook zeker hun aandeel daarin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KPN biedt 1Gbit/s-abonnement vanaf maart 2020 aan
Sluiten