Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 17 december 2019
Leestijd: 2 minuten

‘iPod-app’ met nostalgische click wheel uit App Store gehaald

Rewound, de basale muziekspeler voor iPhone die je smartphone in een iPod Classic verandert, is uit de App Store gehaald door Apple. De ontwikkelaar van de app laat in een blog weten dat Apple hiervoor meerdere redenen gehad heeft.

In een blogpost op Medium laat de ontwikkelaar weten dat Apple de app uit de App Store gehaald heeft, omdat die het design van de iPod Classic kopieert, geld vroeg voor Apple Music-functies en dat mensen in het algemeen de app als een officieel Apple-product konden zien.

Rewound uit App Store gehaald

Echter, de ontwikkelaar is van mening dat de app nergens echt leek op een officiële Apple-applicatie en dat de iPod-skins niet standaard meegeleverd worden. Met die skins kun je het uiterlijk van de muziekspeler aanpassen, maar dat vergt dus wel een extra handeling van de gebruiker. Apple heeft vooralsnog niet gereageerd sinds de situatie aan het licht gekomen is.

iPhone app iPod Classic
Klik/tap voor groter

Dat neemt niet weg dat de iPod Classic-skin ontzettend veel lijkt op de aloude muziekspeler van Apple. Gebruikers die de skin gedownload hadden laten allemaal weten warme gevoelens te krijgen van de (nu digitale) click wheel, die je alleen aantreft op de iPod.

De app keert ooit terug

De ontwikkelaar schrijft in de blog dat hij de app niet kan updaten zonder hem voor alle 170 duizend gebruikers kapot te maken. Maar vroeg of laat zal Rewound terugkeren; hoe is echter nog niet duidelijk. Op de GoFundMe-pagina van het project laat ontwikkelaar Louis Anslow weten dat hij nu werkt aan kleine tweaks, zodat Rewound opnieuw ingediend kan worden.

Bovendien zal de crowdfundingspagina uiteindelijk ook voor een webinterface en een Android-app moeten zorgen. Echter, Anslow laat op diezelfde pagina weten dat het niet duidelijk is of Apple de app ooit nog toelaat en dat hij niet kan beloven dat het project uiteindelijk resulteert in volledig afgemaakte producten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPod-app’ met nostalgische click wheel uit App Store gehaald
Sluiten