Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 15 december 2019
Leestijd: 1 minuut

Zo verwijder je Animoji / Memoji stickers uit je toetsenbord

Leuk, die Animoji en Memoji op je iPhone. Je kunt ze in de Berichten-app van Apple gebruiken om in de huid van karakters te kruipen. Lekker gekke bekken trekken. Dat kan al sinds iOS 11 met de iPhone X. In iOS 13 heeft Apple ook Animoji en Memoji stickers toegevoegd. Zo kun je de virtuele karakters in iedere app gebruiken. Is dat too much? Zo verwijder je ze uit het toetsenbord van je iPhone.

Het was lang niet mogelijk om de Animoji en Memoji uit je toetsenbord te halen. Met iOS 13.3 heeft Apple echter een optie gemaakt om te zorgen dat ze niet meer altijd aan de linkerkant naast je gewone emoji staan.

Stickers niet meer in toetsenbord iPhone

Standaard staan de Memoji-stickers nog steeds aan. Via het menu Instellingen > Algemeen > Toetsenborden > Emoji kun je ze nu permanent verbergen. Je kunt de stickers daarna niet meer in externe apps gebruiken, maar in de Berichten-app van Apple blijven ze staan. Geen zorgen, daar staan ziet meer in het toetsenbord, maar wel als menukeuze boven het toetsenbord.

iOS 13.3 memoji verbergen 001
Klik/tap voor groter.

Er is trouwens nog meer nieuws in iOS 13.3. Dat hebben we in dit artikel op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo verwijder je Animoji / Memoji stickers uit je toetsenbord
Sluiten