Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 24 december 2019

iPhone 12 (2020) hoesjes toont iPhone 4 ontwerp en Pencil ondersteuning

De iPhone 11 is nog geen half jaar oud, maar het vooruitkijken naar diens opvolger is al in volle gang. Ming-Chi Kuo heeft al een voorzetje gegeven van hoe de nieuwe iPhone er mogelijk uit gaat zien en de geruchten rondom het nieuwe toestel stromen binnen. Nu duikt ook het eerste hoesje voor de iPhone 12 op en daar is wat opvallends mee aan de hand.

Macotakara kreeg van Alibaba een 3D-printmodel waarvan gezegd werd dat deze bedoeld is voor het 6.5 inch-model van de iPhone 2020. Het lijkt erop dat dit hoesje gemaakt is op basis van de verwachtingen van Ming-Chi Kuo. We zien namelijk de vlakke kanten zoals we die kennen van de iPhone 4. Het gerucht dat Apple terug gaat keren naar een ouder ontwerp werd eind september bekend.

Afmetingen iPhone 12 (2020)

Nu er een fysiek hoesje is, kunnen we ook voor het eerst wat zeggen over de mogelijke afmeting. Het printmodel is 159 mm hoog. De breedte is 78 mm. Dit komt erop neer dat de 6.5 inch iPhone 2020 net iets groter gaat zijn dan de iPhone 11 Pro, als scheelt het niet veel. Het huidige vlaggenschip is namelijk 158 mm hoog en 77,8 mm in de breedte.

Opvallend is dat het hoesje wel gemaakt is voor een dunner toestel dan de iPhone 11 Pro. Met een dikte van 7,1 mm is deze namelijk een millimeter dunner dan de meest recente versie van de iPhone. Apple heeft mogelijk extra ruimte gevonden waardoor het toestel dunner gemaakt kan worden. Als dit klopt, is de iPhone 12 het dunste toestel sinds de iPhone 6 Plus.

Apple Pencil ondersteuning

Verder zien we dat de knopen aan de rechterkant van het toestel iets lager zitten. Wat Macotakara aan de linkerkant aantrof is een stuk interessanter. Hier is een uitsparing te vinden die qua vorm vergelijkbaar is aan die van de magnetische connector van de iPad Pro. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het koppelen van de Apple Pencil.

Dit zou er dus op kunnen wijzen dat de nieuwe iPhone de Apple Pencil gaat ondersteunen. Dit gerucht is overigens niet nieuw, want in augustus doken er ook al geruchten op dat de stylus van Apple straks te gebruiken is op de iPhone.

Meest vernieuwende iPhone sinds jaren

Als al deze geruchten kloppen, krijgen we volgend jaar in ieder geval een iPhone vol vernieuwingen. Er wordt namelijk ook gesproken over 5G, vingerafdrukscanner onder het scherm en notificatie-opties in het logo. Wat dat moois allemaal gaat doen met de prijs? Analist Kuo denkt het te weten.

Reageer op artikel:
iPhone 12 (2020) hoesjes toont iPhone 4 ontwerp en Pencil ondersteuning
Sluiten