iPhone 12 (2020) hoesjes toont iPhone 4 ontwerp en Pencil ondersteuning

Door: Thomas Aalderink - 16 reacties
iPhone 12 ontwerp iPhone 4 16x9
Afbeelding: EPA/Julian Stratenschulte

De iPhone 11 is nog geen half jaar oud, maar het vooruitkijken naar diens opvolger is al in volle gang. Ming-Chi Kuo heeft al een voorzetje gegeven van hoe de nieuwe iPhone er mogelijk uit gaat zien en de geruchten rondom het nieuwe toestel stromen binnen. Nu duikt ook het eerste hoesje voor de iPhone 12 op en daar is wat opvallends mee aan de hand.

Macotakara kreeg van Alibaba een 3D-printmodel waarvan gezegd werd dat deze bedoeld is voor het 6.5 inch-model van de iPhone 2020. Het lijkt erop dat dit hoesje gemaakt is op basis van de verwachtingen van Ming-Chi Kuo. We zien namelijk de vlakke kanten zoals we die kennen van de iPhone 4. Het gerucht dat Apple terug gaat keren naar een ouder ontwerp werd eind september bekend.

Afmetingen iPhone 12 (2020)

Nu er een fysiek hoesje is, kunnen we ook voor het eerst wat zeggen over de mogelijke afmeting. Het printmodel is 159 mm hoog. De breedte is 78 mm. Dit komt erop neer dat de 6.5 inch iPhone 2020 net iets groter gaat zijn dan de iPhone 11 Pro, als scheelt het niet veel. Het huidige vlaggenschip is namelijk 158 mm hoog en 77,8 mm in de breedte.

Opvallend is dat het hoesje wel gemaakt is voor een dunner toestel dan de iPhone 11 Pro. Met een dikte van 7,1 mm is deze namelijk een millimeter dunner dan de meest recente versie van de iPhone. Apple heeft mogelijk extra ruimte gevonden waardoor het toestel dunner gemaakt kan worden. Als dit klopt, is de iPhone 12 het dunste toestel sinds de iPhone 6 Plus.

Apple Pencil ondersteuning

Verder zien we dat de knopen aan de rechterkant van het toestel iets lager zitten. Wat Macotakara aan de linkerkant aantrof is een stuk interessanter. Hier is een uitsparing te vinden die qua vorm vergelijkbaar is aan die van de magnetische connector van de iPad Pro. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het koppelen van de Apple Pencil.

Dit zou er dus op kunnen wijzen dat de nieuwe iPhone de Apple Pencil gaat ondersteunen. Dit gerucht is overigens niet nieuw, want in augustus doken er ook al geruchten op dat de stylus van Apple straks te gebruiken is op de iPhone.

Meest vernieuwende iPhone sinds jaren

Als al deze geruchten kloppen, krijgen we volgend jaar in ieder geval een iPhone vol vernieuwingen. Er wordt namelijk ook gesproken over 5G, vingerafdrukscanner onder het scherm en notificatie-opties in het logo. Wat dat moois allemaal gaat doen met de prijs? Analist Kuo denkt het te weten.

9 to 5 Mac

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die notch is en blijft het lelijkste wat het merk ooit heeft voortgebracht.

  Nou ja, samen met die belachelijke camera-bump dan.

 • Profielfoto
  Frans

  KarelWillem op 24 december 2019 12:23
  Die notch is en blijft het lelijkste wat het merk ooit heeft voortgebracht.

  Nou ja, samen met die belachelijke camera-bump dan.

  +1

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Ik ben benieuwd of er iets “nieuws” zal komen op telefoon gebied.

  onder de noemer “meest vernieuwende iPhone sinds jaren” lees ik vooral dingen die al lang in andere telefoons te vinden zijn:P

  Momenteel ben ik al jaren niet meer zo verrast als dat ik door de nieuwe Motorola was! Een telefoon maken die kleiner is in plaats van groter en dat vouwscherm wèl juist implementeren!

 • Profielfoto
  AT024

  Karel Willem: je kan camera’s niet verbergen. Je kan ook niet blijven werken met een iPhone 5. Dus je reactie is overbodig

 • Profielfoto
  PowerMac

  AT024 op 24 december 2019 13:31
  Karel Willem: je kan camera’s niet verbergen. Je kan ook niet blijven werken met een iPhone 5. Dus je reactie is overbodig

  Inderdaad, ondertussen weten we nu wel dat Karel Willem geen iPhone heeft, en elke keer negatief doet over wat dan ook dat gerelateerd is aan een iPhone.

  Als je dan vervolgens ook nog gaat liggen zeuren over een eigenschap dat er al sinds de iPhone X in/opzit, en het verhaal daar ook nog eens niet over gaat, dan ben je wat mij betreft een vervelend jongetje dat gewoon elke keer maar wat te zeggen wil hebben, zonder bij te dragen aan het stuk op zich.

  Het feit dat de Apple Pencil misschien dadelijk te gebruiken is (goed idee, of “Yuk!” a la Steve Jobs indertijd?), of het feit dat ie wellicht een hele millimeter dunner gaat worden (heel erg fijn, of lekker belangrijk/maakt me niets uit?) zou ten minste nog enigszins ingaan op het “nieuws” over de toekomstige iPhone.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  ;)

   

  Mijn zoon heeft een iPhone SE, en dat ontwerp is gewoon zoveel mooier dan wat Apple nu op de planken heeft. maak die bezels wat kleiner, vergeet die belachelijke notch, en we zijn al een mooi eind op weg naar een iPhone die er wél goed uit ziet.

  En camera’s hoef je ook niet te verbergen. Je kan ze wel op een fraaie manier implementeren, zonder daar een compleet asymmetrisch blok met bump op bump van te moeten maken.

 • Profielfoto
  yellow

  PowerMac +1 Elke keer maar weer dat gezeur over die notch van KW. Nou weten we het wel. Bovendien, ik heb echte gebruikers werkelijk nog nooit horen klagen over die notch. Het is honderd keer mooier dan die verouderde iPhone SE of iPhone <8.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Er gaat toch een hoesje omheen waarin de verhoging van de camera’s wegvallen. Opgelost. Geen hoesje is gewoon dom. Daar zijn die iPhones veel te glad en kwetsbaar voor.
  Notch heb ik op mijn X nooit echt last van gehad. Camera’s nemen nu eenmaal fysiek ruimte in.
  Verder: ondersteuning voor een pencil zou een beetje raar zijn. Wat moet je ermee? Leuk voor de mensen die het willen zullen we dan maar denken. Ik hoor daar niet bij. Zelfs bij mijn iPad heeft dat ding nooit meerwaarde kunnen leveren en staat hij stof te happen.
  5G en WiFi 6 mogen dan wel niet nieuw in de markt zijn maar voor Apple wel en die verwelkom ik graag. Sneller = beter.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik wil hier ook een duit in het zakje doen.

  Waarom die lelijke notch?

  Omdat het Apple niet gelukt is om het voor elkaar te krijgen zonder notch.

  Waarom de lelijke bult achterop?

  Omdat het Apple niet gelukt is om het voor elkaar te krijgen zonder bult.

   

  Stel je eens voor dat Mercedes de koplampen bovenop monteert, omdat ze de lampen niet in de ruimte konden krijgen. Zegt dat iets over mooi of over kunnen?

  Ik vind de modellen te veel compromissen hebben. Nog een extra lens? Extra bobbel. Andere vingerafdrukscanner, nog een notch aan de onderkant.

   

  Lelijk is lelijk ook al maakt Apple prijzige spullen. Denk aan de nieuwe kleren van de keizer. Wie de schoonheid niet ziet, is dom.

 • Profielfoto
  Melle

  Allez, kerstdag. Notch/camera bump discussie. Jongens jongens – wat een gedoe voor kleine kinderen.

  Op zich zegt Pruus het juist. Die zijn er omdat ze voorlopig er niet in slagen om de nodige high end technologie kleiner weg te werken.

  En Face ID is cruciaal voor iPhone, dus notch ook. Maar ook ik kijk uit naar iPhone zonder notch. Die zonder twijfel mooier zal zijn. De notch is een noodzakelijk kwaad.

  Enkel de uitschuifbare cameramodule van ander merk is mss te overwegen, maar toch blij dat ze dat niet gedaan hebben. Hier al sinds de release van de X een notch foon en slechts heel af en toe ‘zie’ je die notch.

  Dus kunnen besluiten?
  Notch niet mooi. iPhone met notch en overal dunne randen veeeeel beter dan alle andere ervoor. (Je wil echt niet meer terug naar grote bezel boven)
  Ergens in 2020-2021 krijgen we iPhone zonder notch en dan is die vreselijke periode voor jullie afgesloten.
  En kunnen jullie je terug zorgen maken over wereldvrede en het klimaat bijvoorbeeld. Of zorgeloos rijk worden, dat mag ook.

 • Profielfoto
  morwatz

  Willem en pruus zijn trolletjes, niets meer of minder.

  Fijne dagen iedereen.

   

 • Profielfoto
  Ruwepit

  morwatz op 25 december 2019 10:45
  Willem en pruus zijn trolletjes, niets meer of minder.

  Fijne dagen iedereen.

   

  +1

  Ik vraag me toch elke keer weer af waar hun drive vandaan komt (alhoewel KW zijn adoratie/affectie voor het advertentie/non-privacy concern is uiteraard allang bekend) om als een repeterend Duracell konijntje dag na dag, week na week, maand na maand dezelfde korte stompzinnige reactie’s te geven. Bijzonder….heel bijzonder. Volwassen mensen die, naar ik hoop voor ze, een baan hebben en wellicht ook nog kinderen.

  KarelWillem op 24 december 2019 23:22
  ;)

   

  Mijn zoon heeft een iPhone SE, en dat ontwerp is gewoon zoveel mooier dan wat Apple nu op de planken heeft. maak die bezels wat kleiner, vergeet die belachelijke notch, en we zijn al een mooi eind op weg naar een iPhone die er wél goed uit ziet.

  En camera’s hoef je ook niet te verbergen. Je kan ze wel op een fraaie manier implementeren, zonder daar een compleet asymmetrisch blok met bump op bump van te moeten maken.

  Liever dan een phone die er wat minder mooi uitziet dat je hele ziel en zaligheid weggeven aan Google. Dat zijn keuze’s.

  Maar meld je bij Apple als het allemaal zo simpel is zoals jij zegt. Zo’n Einstein kunnen ze vast nog wel gebuiken…

 • Profielfoto
  RW076

  De mensen die jullie bekritiseren lopen hier al meer dan een generatie rond.
  De Apple van toen, is niet meer de Apple van nu.
  En de Apple gebruiker van toen zal nooit die van nu worden.
  Ik ga niet om respect vragen voor anderen, maar besef je dat er al mensen zijn die voor jou ergens onderdeel van waren.

  Je ziet het ook op andere sites hoor, denk aan Dumpert, YouTube, TPO, Tweakers, etc etc. De vermenging van oud en nieuw gaat vaak stroef.
  Ik stel voor elkaar in de waarde te laten, en niet te denken dat iemand op je opmerking zit te wachten.

  Gelijkgestemde vinden elkaar toch wel, en een groot voordeel van langer ergens zijn, is dat mensen na je vaak minder geduld hebben en dus vaker net zo snel weer weg gaan.

  P.s. dit is niet mijn 1e account op deze site.

 • Profielfoto
  Koezel

  Ik ben al ruim 25 jaar Apple gebruiker en nog immer tevreden met wat ik heb. Het besturingssysteem is nog steeds superieur. De iPhone is een geweldig apparaat, de notch stoort me niet. Gebruiksgemak staat bij mij bovenaan.

 • Profielfoto
  Bunny

  Als er een nieuwe pencil voor zou komen, dan zou ik het misschien nog wel kunnen begrijpen waarvoor veel bedrijven voor deze iPhone zouden gaan.

  Maar wat zou je nog meer willen hebben tegenwoordig? Ze hebben een mooi scherm, genoeg opslag, ze zijn snel, camera is prima….

  Ik heb een iPhone Xr en ik heb geen drang om een nieuw iPhone aan te schaffen, ik denk dat de smartphone wereld nu wel zo is doorontwikkeld, dat de verschillen steeds kleiner worden

 • Profielfoto
  roelatmac

  Mensen die klagen over de notch hebben ook geen benul van hoe het anders zou moeten. Daar heb ik tenminste nog nooit iemand een oplossing voor zien aandragen. Apple kan het bovenste deel van het scherm weer over de volle breedte zwart maken. Dan zou ik de notch-zeurders wel eens willen horen:-)