‘iOS 13.3 komt komende week uit’

Door: Night - 9 reacties
iOS 13.3

Website 9to5Mac wist zijn handen te leggen op een document van de Vietnamese telecom-provider Viettel. Daarin is te lezen dat de nieuwe eSIM-service van Viettel vanaf vrijdag 13 december van start zal gaan.

In de instructies voor de eSIM-lancering staat dat klanten hun iPhone moeten upgraden naar iOS 13.3 om de service te kunnen gebruiken. Als je één en één bij elkaar optelt, betekent dit dat iOS 13.3 vrijwel zeker tegen die datum moet zijn uitgebracht.

9to5Mac stelt verder dat, gezien de meeste iOS-releases op dinsdag en woensdag worden uitgerold, we iOS 13.3 rond 11 december kunnen verwachten.

Nieuwe functies in iOS 13.3

Als dit waar is, betekent dit dat gebruikers niet lang hoeven te wachten om toegang te krijgen tot een reeks nieuwe functies. Met name de nieuwe Schermtijd-app zal ouders beter in staat stellen de communicatie van hun kinderen te beperken. In Schermtijd wordt bepaald met wie ze wel en niet contact mogen opnemen en op welke tijden. Dit is echter alleen van toepassing op de apps Telefoon, Berichten en FaceTime van iOS. Niet op social media of berichtensdiensten zoals WhatsApp. Andere updates omvatten onder andere de mogelijkheid voor het uitschakelen van Memoji-stickers.

iOS 13.3 memoji verbergen 001
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Ook andere updates op stapel

De openbare bèta van iOS 13.3 is al enkele weken beschikbaar. Dit laatste rapport suggereert dat de volgende grote update binnen enkele dagen zou moeten verschijnen. Viettel verwacht daarnaast dat tvOS 13.3 tegelijkertijd zal uitkomen. Dat is nóg een welkome update. Die zou namelijk de Up Next functie weer terug op het startscherm van Apple TV moeten brengen.

Tenslotte is in het Viettel-document te lezen dat gebruikers watchOS 6.1.1 nodig hebben om hun eSIM-service te gebruiken. Dat houdt in dat we ook een update voor de Apple Watch op korte termijn tegemoet kunnen zien.

Lees ook ➔ iOS 13.3 komt eraan: kleine en grote vernieuwingen

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Momenteel gebeurt het bij safari en bij het unlocken van de sms code dat de ipad of iphone niet reageert. Dat is sinds ios 13 dat duidelijk minder stabiel is dan de vorige versies. Hopelijk is dat nu eindelijk opgelost.

 • Profielfoto
  Jorik

  Mac Hammer Fan op 8 december 2019 12:32
  Momenteel gebeurt het bij safari en bij het unlocken van de sms code dat de ipad of iphone niet reageert.

  Unlocken van de sms code? Bedoel je het invoeren van de simcode? Daar heb ik geen problemen mee hier. Maar mijn iPad is geen 4g model, dus ik kan alleen maar vergelijken op m’n iPhone.

 • Profielfoto
  Shmoo


  Zo kan ik ook iCloud abonnementen verkopen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

   

  Shmoo op 8 december 2019 18:11
  Zo kan ik ook iCloud abonnementen verkopen.

  Heb ik ook gemerkt. Zeer vervelend.

  Ik heb mijn berichten in iCloud moeten uitschakelen omdat alles volloopt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat mij ook opvalt is dat iPadOS nu ineens mega groot is in je iCloud backup, terwijl je niets anders bent gaan doen met de iPad dan voorheen.

  Mijn iPhone backup was altijd al 1,5GB of iets in die regio. Dat komt vooral omdat ik meer dan een 1GB aan data in de Gezondheid app heb zitten. Prima, dat moet ergens blijven. Mijn iPad backup was zat altijd in de regio 300MB of iets. Deze is nu ineens 1,1GB alleen vanwege iPadOS/iOS 13.

   

   

  Het is nu wel tijd geworden om het limiet van 5GB te verhogen naar 15GB. Dit gaat nergens meer over.

   

 • Profielfoto
  csteelooper

  Shmoo op 8 december 2019 21:20
  Wat mij ook opvalt is dat iPadOS nu ineens mega groot is in je iCloud backup, terwijl je niets anders bent gaan doen met de iPad dan voorheen.

  Nergens last van hier. Zie m’n iCloud informatie over backups hieronder. M’n iPhone is >9GB, hetgeen logisch is door de grote hoeveelheid WhatsApp meuk. Maar zoals je ziet is m’n iPad nog geen gigabyte groot wat betreft de backup. En ik kan niet bepaald zeggen dat ik er niets mee doe… Dus ‘alleen door iOS 13’ slaat nergens op… Kennelijk speelt er tóch nog iets anders mee…

  Info iCloud

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar jij bent al een betalende klant voor iCloud-opslag. Dan is het toch logisch  dat ze niet extra data in je backup gaan stuwen. Dat heeft geen doel.

  Dit zijn dingen die alleen gebeuren bij mensen op het gratis 5GB plan. Zo duwt Apple hen richting die 5GB grens en kan het binnen bepaalde apps een melding zetten dat ze hun iCloud-opslag moeten upgraden, voor 1,- of 3,- per maand (familie)plan.

  Ik weiger te betalen voor iCloud-opslag om eenvoudige backups te maken van twee persoonlijke iOS devices waar gemiddeld 100 foto’s op staan die heen en weer verzonden moeten worden. Die kosten heb ik namelijk al afgedragen toen ik deze devices kocht. Dat stukje digitale opslag-geld ligt nu ergens op grote berg van 200 miljard dollar die Apple bezit.

   

 • Profielfoto
  Chytin

  Apple, de liefdadigheidsinstelling, moet het limiet van 5GB maar eens verhogen. We willen gratissss gebruikmaken van deze extra service, wat wij vroegah niet nodig hadden, maar ist nu broodnodig. Back up maken op de PC/MAC is gratis maar teveel werk. En de grote concurrent Google biedt meer ruimte en kijkt mee naar de leuke foto’s en telefoon back-up.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Shmoo op 9 december 2019 16:04
  Maar jij bent al een betalende klant voor iCloud-opslag. Dan is het toch logisch  dat ze niet extra data in je backup gaan stuwen. Dat heeft geen doel.

  Ik betwijfel of het zo werkt…