Night
Night Apple Inc. 8 december 2019

‘iOS 13.3 komt komende week uit’

Website 9to5Mac wist zijn handen te leggen op een document van de Vietnamese telecom-provider Viettel. Daarin is te lezen dat de nieuwe eSIM-service van Viettel vanaf vrijdag 13 december van start zal gaan.

In de instructies voor de eSIM-lancering staat dat klanten hun iPhone moeten upgraden naar iOS 13.3 om de service te kunnen gebruiken. Als je één en één bij elkaar optelt, betekent dit dat iOS 13.3 vrijwel zeker tegen die datum moet zijn uitgebracht.

9to5Mac stelt verder dat, gezien de meeste iOS-releases op dinsdag en woensdag worden uitgerold, we iOS 13.3 rond 11 december kunnen verwachten.

Nieuwe functies in iOS 13.3

Als dit waar is, betekent dit dat gebruikers niet lang hoeven te wachten om toegang te krijgen tot een reeks nieuwe functies. Met name de nieuwe Schermtijd-app zal ouders beter in staat stellen de communicatie van hun kinderen te beperken. In Schermtijd wordt bepaald met wie ze wel en niet contact mogen opnemen en op welke tijden. Dit is echter alleen van toepassing op de apps Telefoon, Berichten en FaceTime van iOS. Niet op social media of berichtensdiensten zoals WhatsApp. Andere updates omvatten onder andere de mogelijkheid voor het uitschakelen van Memoji-stickers.

iOS 13.3 memoji verbergen 001
Klik/tap voor groter.

Ook andere updates op stapel

De openbare bèta van iOS 13.3 is al enkele weken beschikbaar. Dit laatste rapport suggereert dat de volgende grote update binnen enkele dagen zou moeten verschijnen. Viettel verwacht daarnaast dat tvOS 13.3 tegelijkertijd zal uitkomen. Dat is nóg een welkome update. Die zou namelijk de Up Next functie weer terug op het startscherm van Apple TV moeten brengen.

Tenslotte is in het Viettel-document te lezen dat gebruikers watchOS 6.1.1 nodig hebben om hun eSIM-service te gebruiken. Dat houdt in dat we ook een update voor de Apple Watch op korte termijn tegemoet kunnen zien.

Lees ook ➔ iOS 13.3 komt eraan: kleine en grote vernieuwingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iOS 13.3 komt komende week uit’
Sluiten