Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 18 december 2019
Leestijd: 2 minuten

Ontwikkelaars beta iOS 13.3.1 beschikbaar: dit is er nieuw

Apple heeft de eerste bèta van iOS 13.3.1 vrijgegeven voor ontwikkelaars. Heb je zo’n profiel? Dan kun je de update nu meteen downloaden. Waarschijnlijk bevat de update een oplossing voor het probleem dat eerder deze maand opdook met de Schermtijdfunctie.

Naast iOS 13.3.1 is ook iPadOS 13.3.1 beschikbaar voor dezelfde groep mensen. Vorige week verscheen versie 13.3, die onder meer extra functies toevoegde voor Schermtijd. Omdat het zo’n kleine update betreft nu, zal Apple alleen fouten aanpakken en prestatieverbeteringen doorvoeren. Binnenkort zal de update ook verschijnen voor reguliere gebruikers die meedoen met de bèta’s van het bedrijf.

iOS 13.3.1 beschikbaar voor ontwikkelaars

De verwachting is dat versie 13.3.1 in elk geval een oplossing aanbiedt voor het probleem dat vorige week opdook met Schermtijd en de beperkingen met betrekking tot communicatie die opgesteld kunnen worden voor kinderen. Ouders en verzorgers kunnen nu bijvoorbeeld instellen dat kinderen alleen met goedgekeurde contacten kunnen praten. Echter, het betreft alleen de apps van Apple; third-party applicaties doen hier niet aan mee.

iOS 13.3 header 16x9 bug beloningsprogramma iOS 14
Klik/tap voor groter

Niet lang na het uitbrengen van de update kwam in het nieuws dat de door ouders en verzorgers opgelegde beperkingen alleen werken wanneer die contactpersonen opgeslagen zijn in iCloud. Mocht een kind een bericht of foto krijgen van een onbekend nummer, dan gelden de beperkingen niet. Het kind is dan nog wel in staat het nummer zelf toe te voegen aan zijn adresboek, waarna het contact voortgezet kan worden.

Wat in deze situatie eigenlijk moet gebeuren is dat het kind in kwestie een melding krijgt dat het systeem een pincode nodig heeft om de handeling te voltooien. En als het goed is weet alleen de ouder of verzorger die code natuurlijk. Nu zorgen de beperkingen er helaas nog niet voor dat kinderen alsnog met mensen in contact komen die ze niet kennen. Apple heeft hierover nog niets bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Ontwikkelaars beta iOS 13.3.1 beschikbaar: dit is er nieuw
Sluiten