Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Diensten 2 december 2019

Horrorserie Servant nu beschikbaar op Apple TV+

Langzaam maar zeker breidt het aanbod van Apple TV+ uit. Waar we het eerst moesten doen met titels als The Morning Show en For All Mankind, zullen er binnenkort meer films en series uitkomen. Apple heeft dan ook vandaag de allereerste horrorserie gelanceerd. Servant was al een tijdje geleden aangekondigd, maar is nu wereldwijd te streamen op Apple-apparaten met een abonnement op TV+.

Servant gaat over een jong stel dat grote moeite heeft om de dood van hun kind te verwerken. Ze besluiten een levensechte pop in huis te halen om te proberen het trauma achter zich te laten. Als onderdeel van het proces huren ze een nanny in, maar zij blijkt een nogal duister geheim met zich mee te dragen. Regisseur M. Night Shyamalan, bekend van toppers als The Sixth Sense, Signs en The Village, heeft het project op zich genomen. Shyamalan is niet bang om een zogeheten plot twist in zijn films te verwerken. Ook een oude bekende uit de Harry Potter-reeks verschijnt ten tonele: Rupert Grint heeft een aanzienlijke rol in Apples nieuwste productie.

Servant welkome aanvulling

Hoewel we nog even moeten wachten op de eerste recensies, lijkt Apple met Servant een genre aan te boren dat een prima aanvulling is op de rest. Het streamingplatform bevat tenslotte onder andere dramaseries en kinderfilms, maar nu kan daar ook horror bij opgeteld worden. Overigens bestempelt Apple Servant zelf ook als thriller, maar de trailer geeft toch meer de indruk van het horrorgenre.

De komende tijd zullen nog meer series en films door Apple gelanceerd worden. We zijn ook erg benieuwd naar producties die het bedrijf zelf zal gaan maken. Een tijd geleden is immers een eigen productiehuis geopend. Nu zijn films en series voor Apple TV+ nog door externe producenten gemaakt. De iPhone-maker heeft daar nog geen mededelingen gedaan, maar misschien komt daar vanavond tijdens een speciaal evenement verandering in.

Reageer op artikel:
Horrorserie Servant nu beschikbaar op Apple TV+
Sluiten