Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Accessoires 9 december 2019

HomeKit voor slimme rolgordijnen IKEA uitgesteld

IKEA heeft de HomeKit-ondersteuning voor zijn slimme rolgordijnen uitgesteld, blijkt uit een bericht op Twitter. Het bedrijf verwachtte in augustus nog dat de rolgordijnen deze herfst nog aan het platform gekoppeld zouden zijn. Nu moet IKEA daar op terugkomen, en het is niet de eerste keer dat een IKEA-product langer op HomeKit moet wachten dan is aangekondigd.

Eerder schreven we al dat je voor een slim huis tegenwoordig gewoon naar IKEA kunt gaan. De Zweedse woongigant verkoopt steeds meer smart home-accessoires die je bovendien aan HomeKit kunt koppelen. Van een compleet pakket met slimme verlichting, tot op afstand te bedienen stekkers. En wat dacht je van nachtkastjes met ingebouwd draadloos opladen? Sinds enkele maanden kun je zelfs slimme rolgordijnen, die je vervolgens met je iPhone bedient, in huis halen.

Toch geen HomeKit

Met de komst van Fyrtur en Kadrilj, zoals de uitvoeringen van het rolgordijn heten, had IKEA aanvankelijk beloofd met ondersteuning voor Apple HomeKit te komen. Al vlug na de start van de verkoop bleek dat toch niet het geval te zijn. Het bedrijf beloofde daarna de functionaliteit deze herfst nog toe te voegen. Maar met nog enkele weken in het seizoen te gaan, hadden gebruikers de hoop al enigszins opgegeven.

Terecht, blijkt nu uit een tweet van het meubelbedrijf. Een klant die in het bezit is van een slim rolgordijn vraagt aan de klantenservice van IKEA wanneer de functionaliteit wordt toegevoegd. Uit de reactie van de Britse afdeling kunnen we opmaken dat de ondersteuning pas begin 2020 aan de apparaten zal worden toegevoegd. Vermoedelijk gaat het dan om een software-update.

Niet de eerste keer

Van IKEA zijn we inmiddels gewend dat HomeKit-ondersteuning later wordt toegevoegd dan is aangekondigd. De populaire slimme verlichting bijvoorbeeld, of de keer op keer uitgestelde ondersteuning voor de slimme stopcontacten. Uiteindelijk werkt het, en is het vaak een stuk goedkoper dan sommige producten van de concurrentie, maar enig geduld is wel vereist.

Reageer op artikel:
HomeKit voor slimme rolgordijnen IKEA uitgesteld
Sluiten