Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 1 december 2019

Grote update voor Microsoft Remote Desktop op iOS en iPadOS

Voor mensen die hun iPhone of iPad voornamelijk gebruiken in een zakelijke Windows omgeving is er goed nieuws. Microsoft heeft afgelopen week een update uitgebracht voor Microsoft Remote Desktop. De app voor iOS en iPad OS ondersteunt nu ook Windows Virtual Desktop.

Microsoft heeft lang gewacht met de update voor Windows Remote Desktop. Het is de eerste update voor de Extern Bureaublad-app in meer dan een jaar, maar daar staat tegenover dat de app diverse belangrijke nieuwe en verbeterde functies biedt. Daarnaast is de app krachtiger dan ooit door de ondersteuning voor Windows Virtual Desktop.

Met de 10.0 update ondersteunt Windows Remote Desktop nu de allernieuwste iPhones en iPads. Met de app kan je Windows-desktop en -apps op Azure “implementeren en schalen”. Op de website van Microsoft, waarin de service wordt uitgelegd, is te lezen dat de app de enige Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) is, die vereenvoudigd beheer, multi-sessie Windows 10, optimalisaties voor Office 365 Pro Plus en ondersteuning voor Remote Desktop Services (RDS) -omgevingen biedt. Ook heb je de beschikking over de ingebouwde beveiligings- en compliancefuncties.

Het is nu dus makkelijker dan ooit om je Apple devices in een zakelijke Windows omgeving te kunnen gebruiken. De update valt samen met diverse andere inspanningen van Microsoft om meer aandacht te besteden aan hun gebruikers die gebruik maken van Apple apparaten.

Klik/tap voor groter.

De belangrijkste vernieuwingen en verbeteringen op een rij

We zetten de belangrijkste veranderingen in Windows Remote Desktop even voor je op een rijtje:

 • Ondersteuning voor de Windows Virtual Desktop (WVD) -service
 • Nieuwe gebruikersinterface van Connection Center
 • Gloednieuwe in-sessie gebruikersinterface voor het schakelen tussen verbonden pc’s en apps
 • Nieuwe lay-out voor het extra toetsenbord op het scherm
 • Verbeterde ondersteuning voor extern toetsenbord
 • SwiftPoint Bluetooth-muizen ondersteuning
 • Microfoon-omleiding
 • Omleiding van lokale opslag
 • Ondersteuning voor camera-omleiding (Windows 10 1809 of hoger vereist)
 • Geschikt voor de nieuwste iPhones en iPads
 • iOS Dark Mode ondersteuning
 • Ondersteuning voor het vergrendelen van je iPhone wanneer deze is verbonden met een externe pc of app
 • Vouw de in-sessie verbindingsbalk samen door lang op het Remote Desktop-logo te drukken

Daarnaast biedt de update nog diverse andere kleinere vernieuwingen en verbeteringen van ondersteunde functies.

Microsoft Remote Desktop voor iOS / iPadOS nog niet in Nederlandse App Store

Versie 10 voor iOS en iPadOS is een gratis download en wordt wereldwijd langzaamaan uitgerold. De app is daarom vooralsnog alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. In Nederland zullen we dus nog heel even geduld moeten hebben. Wel is de client voor macOS al beschikbaar in de Nederlandse App Store.

Lees ook: ➔ Vernieuwde Microsoft Edge-browser verschijnt in 2020 voor iOS en macOS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote update voor Microsoft Remote Desktop op iOS en iPadOS
Sluiten