Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Nieuws 19 december 2019

Emoji Voter: bepaal welke nieuwe emoji jij in 2020 wil zien

Op dit moment zijn er meer dan 1200 emoji. Je zou denken dat je daar al je gevoelens wel mee kunt uitdrukken. Maar wil je er echt één van een pruillip of broodje kaas zien? Dan is daar een oplossing voor: Emoji Voter.

Jaarlijks worden er steeds meer toegevoegd. Wie mee wil praten over welke er komend jaar bij komen kan dat doen in de Emoji Voter app.

Emoji Voter

De kleine smileys en andere figuurtjes die je naar elkaar kunt sturen in je verschillende chat-apps maken nogal wat los. Zo zijn er in de laatste jaren steeds meer tekens bijgekomen, om steeds inclusiever te zijn.

Wie er nog steeds een aantal mist kan zijn mening geven via de Emoji Voter app. Deze app wil er voor zorgen dat jouw mening over de kleine poppetjes en figuurtjes terecht komt bij Unicode. Dat is de partij die de laatste zegge heeft in welke tekens er worden toegevoegd. De app werkt als een soort van Tinder voor emoji. Je ziet het nieuwe voorgestelde figuurtje met daarbij een korte uitleg over waarom die wordt voorgesteld. Vervolgens kun jij naar links of rechts swipen om je voorkeur duidelijk te maken.

Klik/tap voor groter

Niet altijd blije gezichtjes en zonnetjes

In oktober voegde Apple nog 59 nieuwe emoji toe aan iOS waarbij de focus ligt op meer inclusiviteit en diversiteit. Zo kun je in de nieuwe iOS bijvoorbeeld ook kiezen voor genderneutrale en interraciale stelletjes. Dat klinkt positief, maar de motieven die achter bepaalde emoji zitten zijn soms politieker dan je denkt. In sommige gevallen worden ze toegevoegd, maar ze worden soms ook gecensureerd. Zo maakte Apple vorig jaar de onpopulaire beslissing om de Taiwanese vlag te blokkeren in China, Hong Kong en Macau.

Klik/tap voor groter

De app Emoji Voter is een onofficiële app die onafhankelijk werkt van Unicode. Maar hij verzamelt in ieder geval data over wat gebruikers nou werkelijk willen zien. Benieuwd naar de app? Check hem hier. Je kunt hem ook in je browser uitproberen.

Reageer op artikel:
Emoji Voter: bepaal welke nieuwe emoji jij in 2020 wil zien
Sluiten