Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Nieuws 2 december 2019

‘Drie miljoen AirPods verkocht tijdens Black Friday-weekend’

Apple heeft met een aantal producten ver boven verwachting gepresteerd tijdens het Black Friday weekend. Dat beweert analist Dan Ives van Wedbush. Het bedrijf heeft wereldwijd maar liefst drie miljoen AirPods verkocht sinds afgelopen vrijdag tot en met vandaag. Ook AirPods Pro zijn daarin meegerekend.

Daarmee kan het techbedrijf terugkijken op een geslaagd ‘Black Weekend’, zoals de dagen ook wel genoemd worden. Vandaag sluit het actieweekend af met Cyber Monday, dat oorspronkelijk de tech-variant van Black Friday is. Ives baseert zijn uitspraken op analyses binnen de markt. Hij zou bronnen bij leveranciers hebben en zo een totaalbeeld kunnen vormen van de verkoop.

AirPods met korting op Black Friday en Cyber Monday

Het duizelingwekkend hoge aantal AirPods is misschien te verklaren door de ongekende populariteit van de kleine apparaatjes. Ook in Nederland kom je op straat, in het openbaar vervoer en bij de supermarkt steeds meer mensen tegen die met de witte draadloze oordoppen in lopen. De populariteit blijkt ook uit de productie. Van de onlangs gelanceerde Pro-modellen is die namelijk laatst nog flink opgevoerd om de vraag aan te kunnen. Analist Ives verwacht dat Apple in het hele jaar zo’n zestig miljoen exemplaren zal verkopen.

AirPods Pro (explosive view)

Hoewel wel aantrekkelijke kortingen vonden voor de draadloze oortjes, was de uitverkoop tijdens de Black Friday-dagen niet extreem voordelig. De beste deal die we voor de AirPods 2 vonden, was 140 euro. Dat is zo’n 39 euro goedkoper dan de reguliere prijs. Voor Apple een hoge korting, maar niet zo extreem als andere merken die soms met hoge kortingen smijten. Toch is dat kennelijk genoeg om twijfelaars over te halen.

Standaard in de doos?

De populariteit van de AirPods Pro tijdens Black Friday en Cyber Monday is wel nadeling voor iedereen die nu nog wil bestellen. Inmiddels is de levertijd bij de officiële Apple Store opgelopen tot zo’n vijf weken. Wie goed zoekt bij andere aanbieders vindt wellicht nog een winkel die ze nog op voorraad heeft.

Apple zou overigens volgens analisten nadenken over het meeleveren van AirPods bij nieuwe iPhone-modellen, maar we weten nog niet hoe serieus we die berichten moeten nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Drie miljoen AirPods verkocht tijdens Black Friday-weekend’
Sluiten