Redactie
Redactie Nieuws 6 december 2019

BMW stopt abonnementskosten voor Apple CarPlay na klachten

Als je een nieuwe auto aan wilt schaffen ben je bij de vanaf-prijs vaak nog niet klaar. Elk merk biedt lange optielijsten aan waarmee je de auto helemaal naar jouw smaak kan indelen. Bij BMW had je tot voor kort naast de vele opties ook nog keuze of je een abonnement op Apple CarPlay wil. Deze keuze heb je niet meer nu BMW aangegeven heeft te stoppen met het rekenen van abonnementskosten voor Apple CarPlay.

Eerder bood BMW Apple CarPlay aan voor een vast bedrag van driehonderd euro. Later veranderde dat in honderd euro per jaar. maar daar ziet het merk vanaf. Het regende klachten bij BMW en om die reden is het merk gestopt met het vragen van abonnementskosten. Het was een opvallende beslissing om het überhaupt in te voeren omdat er geen enkel ander automerk met deze constructie werkt.

BMW ConnectDrive

Apple CarPlay is een onderdeel van ConnectDrive, het infotainment systeem wat BMW een paar jaar geleden heeft ingevoerd. Het werk feilloos samen met Apple CarPlay waardoor je apps vanaf je iPhone op het ingebouwde touchscreen kunt afspelen. Denk aan apps zoals Spotify, Google Maps, Apple Music of WhatsApp. Voor wie het niet prettig vindt om een touchscreen tijdens het rijden te bedienen heeft Connectdrive de mogelijkheid tot spraakbediening.

Apple CarPlay in een Ferrari
Apple CarPlay vind je zelfs in een Ferrari. Klik/tap voor groter.

Concurrentie Apple CarPlay

Het is nu gebruikelijk om Google of Apple te gebruiken in de auto, maar dat heeft een strijd gekost. Voordat deze systemen ondersteund werden, maakten de meeste automerken de volledige interface van de infotainmentsystemen zelf. Het is voor velen van hen alleen niet meer te doen om te concurreren met Google of Apple en daarom is de strijd opgeheven. Je kunt dus vanaf nu, ook in BMW-auto’s, zonder extra kosten gebruikmaken van je smartphone in combinatie met het infotainmentsysteem die je auto aanbiedt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BMW stopt abonnementskosten voor Apple CarPlay na klachten
Sluiten