Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Nieuws 23 december 2019

Magnetische Apple Watch oplader kan rechtstreeks in USB-C port

Er zijn kabels voor het opladen van een smartphone, laptop, tablet en smart watch: aan oplaadkabels in ieder geval geen gebrek. Dat kan er nu één minder zijn dankzij een nieuwe slimme Apple Watch oplader.

Apple’s eigen opladers voor de Apple Watch zijn soms groot en hebben een lange kabel. De oplader van Satechi daarentegen is compact en gemakkelijk te gebruiken in combinatie met je laptop.

Kleine Apple Watch oplader met USB-C

De ‘Satechi USB-C Magnetic Charging Dock for Apple Watch’ (lekker pakkende naam wel), is een nieuw product van Satechi. De draadloze oplader is dus geen Apple-product, maar hij heeft wel Apple’s certificering ontvangen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de lader niet goed is voor je kostbare Apple Watch.

Klik/tap voor groter (Afbeelding: Satechi)

De draadloze oplader is een kleine box die je via USB-C kunt verbinden met een USB-C port. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste MacBook Pro en iPad Pro’s die hier beide geschikt voor zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk een groot aantal powerbanks verkrijgbaar met ee USB-C port dus ook on the go opladen is zo geen enkel probleem.

Een échte draadloze oplader

Wat er tof is aan de oplader van Satechi? Dat je er in principe geen kabels voor nodig hebt. Een nadeel er van is echter dat hij misschien andere ports bedekt. Maar daar is rekening mee gehouden: je kunt namelijk een kort verlengstukje op de adapter zetten zodat er stukje vrij komt tussen de oplader en de Watch.

Nog een handige feature van de oplader is dat hij magnetisch is. De Watch blijft dus gewoon op de lader liggen, ook als die rechtop staat. Bijvoorbeeld als je hem gebruikt met een tablet die rechtop staat. De lader is te koop voor zo’n 40 Euro.

Reageer op artikel:
Magnetische Apple Watch oplader kan rechtstreeks in USB-C port
Sluiten