Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Nieuws 10 december 2019

Apple voor het eerste sinds 1992 op CES-beurs

Voor het eerst in zeer lange tijd is Apple aanwezig op de CES-beurs. De beurs in Las Vegas richt zich op consumentenelektronica, en grote merken grijpen het aan om nieuwe producten te laten zien. In 1992 was Apple voor het laatste officieel aanwezig. Over een maandje zal het bedrijf terugkeren.

Anders dan de andere aanwezigen zal Apple de gelegenheid niet gebruiken om nieuwe versies van producten zoals de iPhone, iPad of Macbook te presenteren. Volgens de agenda van CES komt het bedrijf praten over privacy. Jane Horvath is namens Apple aanwezig als directeur ‘global privacy’. Dat is niet verwonderlijk, gezien de reputatie die Apple graag opbouwt rondom privacy.

Apple en andere bedrijven op CES

Horvath zal op CES aanwezig zijn bij een rondetafelgesprek over privacy. Niet alleen Apple zit daar aan tafel. Ook een afgevaardigde van de Federal Trade Commission (FTC) praat mee, en verder zitten grote namen van Procter & Gamble (P&G) en Wing Venture Capital in het gesprek. En als het over privacy gaat, kan Facebook uiteraard niet ontbreken. Erin Egan heeft de nobele taak om namens het sociale medium over privacy te spreken.

Tim Cook privacy speech in Brussel
Apple CEO Tim Cook tijdens zijn speech over privacy in Brussel (klik/tap voor groter)

Het gesprek zal gaan over hoe bedrijven met privacy omgaan. En nog belangrijker, als we het inleidende tekstje op de website van CES mogen geloven, wat klanten daarmee willen. Regulering zal ook aan de orde komen. Vermoedelijk zal de FTC daar het nodige over zeggen.

Informele aanwezigheid

Vorig jaar was Apple naar verluidt ook al op de CES-beurs aanwezig. Hoewel ze officieel geen stand hadden of op een andere manier deelnamen aan het programma, spraken ze af met journalisten om over bepaalde thema’s te spreken. Ook plaatsten ze billboards om hun privacy-standpunten over te brengen. Op die manier waren ze wellicht toch nog een beetje aanwezig.

Geïnteresseerden kunnen op de dag zelf het gesprek via een livestream volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple voor het eerste sinds 1992 op CES-beurs
Sluiten