Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 19 december 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ kondigt het eerste seizoen van komedie Mythic Quest aan

Apple heeft de nieuwe Apple TV+ serie Mythic Quest aangekondigd. Alle afleveringen van de komedieserie zijn vanaf 7 februari 2020 te zien op de streamingdienst.

De hoofdrol wordt gespeeld door Rob McElhenney die in de huid kruipt van een creative director van een video game studio. De serie kent negen afleveringen en die zullen allemaal vanaf 7 februari te zien dat. Dat in tegenstelling tot de tactiek die Apple hanteerde met de lancering van Apple TV+.

Apple TV+ aanbod wordt versterkt met Mythic Quest

Het lijkt erop dat Apple TV+ het, op het gebied van nieuwe titels, rustig aan gaat doen in januari. De enige nieuwe serie die is aangekondigd voor die maand is Little America. De serie verschijnt op 17 januari op de streamingdienst. Vervolgens werd eerder deze week al de vijfdelige documentaire serie Visible aangekondigd, die op Valentijnsdag verschijnt op de dienst. Het feit dat Apple nu Mythic Quest aankondigt, dat dus ook in februari verschijnt, laat zien dat de planning voor januari misschien niet heel spannend is.

De cast van Mythic Quest bestaat uiteraard niet alleen uit Rob McElhenney, die overigens ook de executive producer is, maar uit nog veel meer namen. Zo zijn ook F.Murray Abraham, Danny Pudi, Imani Hakim, Charlotte Nicdao, David Hornsby, Ashly Burch en Jessie Ennis te zien in de serie van negen afleveringen.

Apple TV+
Klik/tap voor groter

Visible verschijnt op 14 februari

We benoemde de serie net al even, maar op 14 februari lanceert Apple ook Visible: Out on Television. Een vijfdelige documentaire reeks die zich richt op de invloeden die de LGBTQ beweging heeft gehad op televisiegebied. De serie kent namen als Janet Mock, Margaret Cho, Asia Kate Dillion, Neil Patrick Harris en Lena Waithe. In de documentaire zijn ook nooit eerder vertoonde interview met Ellen DeGeneres, Oprah Winfrey, Anderson Cooper, Billy Porter, Rachel Maddow, Don Lemon, Sara Ramirez, Jesse Tyler Furguson en meer te zien. Zo meldt Apple in de aankondiging.

Net als Mythic Quest verbreekt Visible: Out on Television de standaard van Apple TV+. Op 14 februari worden alle vijf de delen van deze documentaire direct gelanceerd. Het is in februari dus voor het eerst mogelijk om echt een serie te bingen op de streamingdienst.

Lees ook: Deze vier Apple TV+ series zijn verlengd met een tweede seizoen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple TV+ kondigt het eerste seizoen van komedie Mythic Quest aan
Sluiten