Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 4 december 2019

Apple kan niet ontsnappen aan toetsenbord-drama: rechtszaak gaat door

De toetsenborden met het vlindermechanisme blijven Apple maar achtervolgen. Met de 16-inch MacBook, die weer gebruik maakt van het ouderwetse schaarmechanisme, probeert het bedrijf de problemen te verhelpen, maar de gelede schade is groot. Zo groot zelfs dat een verzoek om de rechtszaak rond het toetsenbord te laten vallen nu is afgewezen.

Dit betekent dat Apple toch voor de rechter moet gaan verschijnen. Het gaat dan om een class-action rechtszaak in Amerika. Hierbij scharen meerdere mensen zich achter dezelfde klacht. In dat geval gaat dat niet zozeer om de kwaliteit van de toetsenborden, maar vooral om het feit dat Apple deze problemen probeerde te verbergen, aldus Reuters.

Toetsenbord blijft Apple achtervolgen

Volgens de aanklager heeft Apple bewust niet naar buiten gebracht hoe kwetsbaar het toetsenbord met vlindermechanisme is. Daarnaast zijn de slachtoffers niet blij met de manier waarop Apple is omgegaan met de problemen. Het bedrijf uit Cupertino zou, ondanks de getroffen maatregelen, nog steeds niet genoeg gedaan hebben.

MacBooks
Klik/tap voor groter.

Het fragiele mechanisme dat voor alle problemen zorgt, verscheen voor het eerst in 2015. Dit nieuwe toetsenbord moest ervoor gaan zorgen dat MacBooks nog dunner zouden worden. Dat lukte, maar tegen welke prijs? Het gaat in ieder geval een rechtszaak opleveren die zich richt op de MacBook uit 2015 en de Pro-modellen uit 2016 en later.

Apple valt terug op vertrouwd mechanisme

Wanneer Apple moet voorkomen om de rechter ervan te overtuigen dat de aanklachten niet kloppen, is nog niet bekend. Het bedrijf heeft in ieder geval zelf ingezien dat het vlindermechanisme geen succes is. In de 16-inch MacBook grijpen ze daarom naar een vertrouwd toetsenbord dat wel goed werkt, en het lijkt erop dat die lijn doorgezet gaat worden. Volgens geruchten gaat er namelijk in 2020 ook een 13-inch MacBook verschijnen met het verbeterde toetsenbord.

Reageer op artikel:
Apple kan niet ontsnappen aan toetsenbord-drama: rechtszaak gaat door
Sluiten